2022 Yılında Düzenlenen Etkinlikler

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Erdem ÇAĞLAR ve Öğr. Gör. Devrim ÖZTÜRK ile birlikte 26 Aralık 2022 tarihinde "Keman - Gitar - Viyolonsel" Trio Konseri icra etti. OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yer alan konserde, François de Fossa'nın "Grand Concertate Trio op. 18, No. 2" ve Niccolo Paganini'nin "Terzetto" eserleri seslendirildi.

1

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOVA tarafından "Nice Müzikler" başlıklı bir piyano ve oda müziği konseri düzenlendi.

21 Aralık 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yer alan ve yoğun izleyici katılımının olduğu konser, Hasanova'nın solo piyano icrası ile başladı. Sonrasında Konservatuvarımız ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin oda müziği icraları ile devam etti.

Konser Programı:

Solo Piyano İcrası (Prof. Olga HASANOVA)

D. SCARLATTI - Fa minör Klavye Sonatı

W.A. MOZART - Rondo alla Turca

L. van BEETHOVEN - Für Elise

F. CHOPIN - Fantasie-Improptu

C. DEBUSSY - Arabesque No. 1

T. KULİYEV - Gaytağı

==============================

Oda Müziği İcraları

N. PAGANINI - Terzetto (Keman: Dr. Öğr. Üyesi Erdem ÇAĞLAR / Çello: Öğr. Gör. Devrim ÖZTÜRK / Gitar: Doç. Fatih AKBULUT)

T. KULİYEV - Qızıl Yüzük (Şan: Ruslan ABBASZADE / Piyano: Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA)

T. KULİYEV - Zibeyda (Şan: Ruslan ABBASZADE / Piyano: Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA)

Azerbaycan Halk Mahnısı - Girdim Yarin Bahçesine (Şan: Öğr. Gör. Ayşegül Keleşler GÜMÜŞ / Piyano: Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA)

N. C. ANDEL - Mazi Kalbimde Bir Yaradır (Şan: Öğr. Gör. Ayşegül Keleşler GÜMÜŞ / Piyano: Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA)

O. HASANOVA - İleti (Flüt: Prof. Seyhan BULUT / Obua: Dr. Öğr. Üyesi Salih COŞKUN / Çello: Öğr. Gör. Sıla ÇAKAR / Piyano: Prof. Olga HASANOVA)

M. AKÇIN - Çello-Piyano Sonatı 2. Bölüm (Çello: Öğr. Gör. Sıla ÇAKAR / Piyano: Prof. Olga HASANOVA)

afis-sablon-gorselli%20%282%29%20%281%29

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Öğr. Gör. Arif Türker GÜNDOĞDU, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı YouTube Kanalı SBB TV'de yer alan "Samsun Kültür Atlası" Programına konuk oldu. Gündoğdu, programda enstrüman yapımının incelikleri ve saz sanatçıları için iyi bir enstrümanın öneminden bahsetti.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Öğr. Gör. Arif Türker GÜNDOĞDU, ulusal basında yer aldı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Gündoğdu, kendi özgeçmişi, yaptığı işler, enstrüman üretiminde dikkat edilmesi gerekenler ve tanbur sazı yapımı üstüne yaptığı özel çalışmalardan bahsetti.

Gündoğdu, konservatuvarımız bünyesinde el yapımı çalgılar üretmekte ve çalgı yapımı üzerine dersler vermektedir.

Anadolu Ajansı tarafından yapılan haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.
Anadolu Ajansı tarafından Öğr. Gör. Arif Türker Gündoğdu ile yapılan röportaj ve Konservatuvarımız Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Öğrencilerinin müzik performansını dinlemek için buraya tıklayınız.

r3.jpeg

Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı lisans müfredatında yer alan “MZB107 Disiplinler Arası Müzik I” dersi kapsamında, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz ÖZER tarafından "Sosyal Medyada Görünürlük ve Etkileşim" başlıklı bir seminer verildi.

25 Ekim 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Müzik Bölüm Başkanımız Doç. Fatih AKBULUT'un açılış konuşmasından sonra Özer tarafından müziğin sosyal medyadaki yeri, sosyal medyanın tanıtım amaçlı kullanımı, takipçilerle etkileşim yolları, içerik oluşturma ve sunma konusunda etkili söylemler ve sosyal medya analiz araçları gibi konularda bilgiler aktarıldı.

ps3

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Seyhan BULUT (Flüt) ve Arş. Gör. Mustafa Çağatay EROL (Klasik Gitar), Ondokuz Mayıs Üniversitesinin 24-26 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlediği "İklim İçin İş Birliği ve Yeşil Mutabakat Sempozyumu" etkinliğinin ilk gününde, OMÜ Konukevi'nde dinleti icra etmişlerdir.

Dinleti Programı (Besteci - Eser):

F. TARREGA - Recuerdos de la Alhambra

H. VILLA-LOBOS - Bachianas Brasileras No. 5: Aria

R. HACIYEV - Gülüm Sensiz

A. PIAZZOLLA - Libertango

H. VILLA-LOBOS - Modinha

H. VILLA-LOBOS - Sentimental Melody

I. ALBENIZ - Tango

A. SELİMİ - Ayrılık

J. JAHANGIROV - Çağırıram Gel

N. ERTAŞ - Zülüf

L. BOUTROS - Amasia

Sempozyuma ait resmî internet sayfasına ulaşmak için buraya tıklaynız.

sc1

Konservatuvarımız Öğretim Elemanları Doç. Dr. Emre PINARBAŞI (Ney), Öğr. Gör. Abdullah Kadir ÖZAYDIN (Tanbur), Öğr. Gör. Turgay KERSE ve Arş. Gör. Naci PARLAR (Keman), Üniversitemizin 20 Ekim 2022 tarihli "2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde sahne almışlardır.

Haber metni: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/omude-2022-2023-akademik-yili-torenle-acildi

acilis

Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı lisans müfredatında yer alan “MZB107 Disiplinler Arası Müzik I” dersi kapsamında, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Filiz Erdoğan TUĞRAN tarafından "Sinema ve Müzik" başlıklı bir seminer verildi.

18 Ekim 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Müzik Bölüm Başkanımız Doç. Fatih AKBULUT'un açılış konuşmasından sonra Tuğran tarafından müziğin sinema tarihi içindeki yeri, önemi, kullanım süreci sunum ve film örnekleri ile izleyicilere aktarıldı.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Başkanı ve Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT (Gitar) ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Seçil Soytok NALÇACI (Flüt) iş birliğinde “Flüt ve Gitar Konserleri” gerçekleştirildi.

Birinci konser 13 Ekim 2022 Perşembe günü, Üniversitemizin Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde yer alan İletişim Fakültesi Konser Salonu’nda, ikinci konser ise 14 Ekim 2022 Cuma günü, Üniversitemizin Güzel Sanatlar Kampüsü’nde yer alan Konservatuvarımızın Konser Salonu’nda icra edildi.

Her iki konserde de Akbulut ve Nalçacı tarafından Isaac Albéniz’in “Granada”, Jacques Ibert’in “Entr’acte”, Astor Piazzolla’nın “Oblivion”, “Bordel 1900”, “Cafe 1930”, “Nightclub 1960” ve Harold Arlen’in “Somewhere Over the Rainbow” eserleri seslendirildi. Konserde seslendirilen “Granada”, “Oblivion” ve “Somewhere Over the Rainbow” eserlerinin flüt-gitar için düzenlemeleri Doç. Fatih AKBULUT tarafından yapıldı.

flgtr1

flgtr2

Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı lisans müfredatında yer alan “MZB107 Disiplinler Arası Müzik I” dersi kapsamında, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gülten ARSLANTÜRK tarafından "Gündelik Hayat ve Müzik" başlıklı bir seminer verildi.

11 Ekim 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Müzik Bölüm Başkanımız Doç. Fatih AKBULUT, “MZB107 Disiplinler Arası Müzik I” dersi aracığlıyla, müzik ile ilişkili bilim disiplinlerinde konunun uzman akademisyenleri tarafından düzenlenen seminerlerin öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunacağını belirtti. Daha sonra ise Arslantürk müzik ve toplum ilişkisi ekseninde izleyicilere bilgiler verdi.

ps1

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Doç. Fatih Akbulut ve Öğr. Gör. Arif Türker Gündoğdu, 2-5 Temmuz 2022 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde gerçekleşen 10. Türkiye Gitar Buluşmasında yer aldı. Akbulut, buluşmanın "Gitar Dersleri" başlıklı etkinliğinde, etkinlik katılımcılarına ders verdi. Gündoğdu ise etkinlik boyunca süren gitar fuarında, el yapımı olarak ürettiği klasik gitarları sergiliyerek katılımcıların beğenisine sundu.

Etkinliğin resmî internet sayfası ve programına ulaşmak için buraya tıklayınız.

tgb14

OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Müzik Anasanat Dalı, Müzikte Yorumculuk Sanatta Yeterlik Programı Öğrencisi Orkun ÜNAL, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gülşen ANNAGİYEVA danışmanlığında, 24 Haziran 2022 tarihinde bir viyolonsel resitali verdi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen resitalde Ünal, J.S. BACH'ın 2 numaralı Re Minör Çello Süiti'nden Prelude ve Sarabande bölümleri ile D. SHOSTAKOVICH'in 40 opus numaralı viyolonsel sonatını seslendirdi. Shostakovich'in sonatında ayrıca Prof. Gülşen ANNAGİYEVA, piyano icracısı olarak yer aldı.

ork4

OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Programı Öğrencileri ve Mezunları, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan BULUT'un danışmanlığında, 15 Haziran 2022 tarihinde bir oda müziği konserleri gerçekleştirdiler.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yer alan konserde besteciler P. MASCAGNI, A.Ş. GÜRMERİÇ, J.B. BOISMORTIER, T. ERDENER ve D. SHOSTAKOVICH'in eserleri seslendirildi. Konserde Prof. Seyhan BULUT (Flüt / Piccolo), Prof. Olga HASANOĞLU (Piyano), Selen Eylül ÇAMLITEPE (Klarnet), Mustafa Çağatay EROL (Gitar), Ozan ÖZDEMİR (Viyolonsel), Mert ÜNAL (Trombon) ve Ayşegül KELEŞLER GÜMÜŞ (Soprano) icracı olarak yer aldılar.

seyhanafis

OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları ile Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Müzik Eğitimi Doktora Programı Öğrencileri, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gülşen ANNAGİYEVA'nın danışmanlığında, 13 Haziran 2022 tarihinde bir oda müziği konseri gerçekleştirdiler.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yer alan konserde Barok dönemden 20. Yüzyıla uzanan geniş bir repertuvar dinleyici ile buluştu. Konserde Prof. Gülşen ANNAGİYEVA (Piyano), Sıla ÇAKAR (Viyolonsel), Orkun ÜNAL (Viyolonsel) ve Hatun SEZGİN (Soprano) icracı olarak yer aldılar.

Oda%20m%20afi%C5%9F%2013%20Haziran%202022

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğr. Gör. Abdullah Kadir ÖZAYDIN danışmanlığında, 7 Haziran 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda bir saz eserleri konseri gerçekleştirildi.

Hicaz, Kürdilihicakâzar, Acemaşiran, Saba, Hicazkâr ve Nihavend makamındaki eserlerin seslendirildiği konserde icracı olarak Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğr. Gör. Abdullah Kadir ÖZAYDIN (Tanbur), Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğrencileri Pınar Gökçen PAMBUK (Kanun), Hayrettin Murat AKKAYA (Kanun), Ahmet Can SOYLU (Keman), Ümit DEMİRKOL (Keman) Özge DEMİR (Ney), Orhan YOLCU (ud) ve Erkan KARABATAK (Ritim) yer aldılar.

afissazeserleri

Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pınar BEŞEVLİ, OMÜ Müzikoloji Topluluğu etkinlikleri kapsamında, 8 Haziran 2022 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda, “Müzikte Neler Oluyor: Günümüzdeki Endüstriyel Gelişimin Müzik Teknolojilerine Etkileri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

OMÜ Müzikoloji Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Müzikteki yeni teknolojik gelişmelerin görsel ve işitsel örneklerinin de sunulduğu etkinliğin sonunda Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Beşevli’ye sunumu için teşekkür etti ve fidan sertifikası takdim etti.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız

pbafis

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Lisans 4. Sınıf Öğrencisi Burak KOŞUMCU, Doç. Dr. Emre PINARBAŞI danışmanlığında bir klasik kemençe dinletisi gerçekleştirildi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda düzenlenen dinletide, Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı 3. Sınıf Öğrencisi Hayrettin Murat AKKAYA, Koşumcu'ya ritim icracısı olarak eşlik etti. Konserde Rast, Pençgah, Nikriz ve Nihavend makamlarına ait eserler seslendirildi.

kemen%C3%A7e

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Lisans 4. Sınıf Öğrencisi Burak YÖNDEM, Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ danışmanlığında "Ayrılık" başlıklı bir Türk Halk Müziği Mezuniyet Konserini, 7 Haziran 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleştirdi.

İlahi, deyiş, semah ve farklı yörelere ait türkülerin Yöndem'in solistliğinde seslendirildiği konserde, Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğrencileri Yunus ELÇİ (Vokalist), Hicabi KARA (Bağlama, Divan, Üç Telli), Ersen ERSEN (Kaval, Mey), Burak KOŞUMCU (Klasik Kemençe), Sergen KALANBAK (Gitar), Emrah SONEL (Bas Gitar), Hayrettin Murat AKKAYA (Ritim) ve Erkan KARABATAK (Ritim) da icracı olarak yer aldılar.

burakyondemafis

“Murat GÜREL Lisans 4 Bitirme Projesi Dersi Sunumları” kapsamında OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda, 6 Haziran 2022 tarihinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Lisans 4. Sınıf Öğrencileri Ahmet Can SOYLU, Burçin GÜRPINAR, Nurcan YALÇINDAĞ ve Serkan ZEVKİBOL; Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL danışmanlığında, Türk müziği nazariyatı, icra transkripsiyonu ve icra analizi alanlarındaki araştırmalarını sundular. Soru-cevap bölümüyle sona eren etkinlikte, OMÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT sunumları için öğrencileri kutladı ve teşekkür belgelerini takdim etti.

BI%CC%87TI%CC%87RME

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin ses ve müzik yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu kültür ve sanat yarışması “Sahne Sırası Sende” sloganı ile düzenlenen ve 18 il birincisinin katıldığı Ses ve Müzik Yarışmasında, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı İkinci Sınıf Öğrencimiz Faruk ÇETİN, “Türk Müziği Kategorisinde” bölge ikincisi olmuştur. Yarışmaya katılan öğrencimiz ÇETİN’i tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

Haber ve fotoğraf galerisi için bağlantıya tıklayınız: http://samsun.gsb.gov.tr/HaberDetaylari/1/246930/sahne-sirasi-sende.aspx

afis_1

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL'in keman sınıfı, 3 Haziran 2022 tarihinde ise OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda bir konser gerçekleştirdi. Konserde Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri ASD öğrencileri Ahmet Can SOYLU, Baturay MUTLU, Burçin GÜRPINAR, Büşra İNANÇ, E. Enzel OCAKLI, Nevra KURTOĞLU, Selin GÜLTEKİN, Şafak DOĞAN ve Ümit DEMİRKOL’un solo keman icraları seyircilerin büyük beğenisini topladı. Konservatuvarımız Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fülya AÇIKSÖZ, icraları için öğrencileri tebrik etti ve teşekkür belgesi takdim etti.

KEMAN%20SINIFI%20k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk

OMÜ Müzikoloji Topluluğu etkinlikleri kapsamında 1 Haziran 2022 tarihinde konser salonumuzda, İstanbul’dan konuk Ud İcracısı Paşa GÜVEN tarafından “Udî Bestekar Refik Talat Alpman-Hayatı ve Saz Eserleri” konulu bir sunum ve dinleti gerçekleştirildi.

OMÜ Müzikoloji Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üye. Fulya AÇIKSÖZ’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin EKER, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Refik Talat Bey’in hayatı ve eserlerini tanıtan GÜVEN, bestekarın saz eserlerinden örnekler seslendirdi. Etkinliğin sonunda Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Paşa GÜVEN’e sunumu için teşekkür etti ve fidan sertifikası takdim etti.

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL'in keman sınıfı, 31 Mayıs 2022 tarihinde Atakum Yat Limanı Amfi'de bir konser gerçekleştirdi. Konserde Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri ASD öğrencileri Ahmet Can SOYLU, Baturay MUTLU, Burçin GÜRPINAR, Büşra İNANÇ, E. Enzel OCAKLI, Nevra KURTOĞLU, Selin GÜLTEKİN, Şafak DOĞAN ve Ümit DEMİRKOL’un solo keman icraları seyircilerin büyük beğenisini topladı.

mgk1

OMÜ Müzikoloji Topluluğu etkinlikleri kapsamında, 24 Mayıs 2022 tarihinde, Ankara’dan konuk müzisyen Aydın AKIN tarafından “Ağız Kopuzu” konulu bir sunum ve dinleti gerçekleştirildi.

OMÜ Devlet Konservatuarı Konser Salonu'nda yer alan, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Aydın AKIN, ağız kopuzu çalgısıyla ilgili verdiği genel bilgilerin yanı sıra çeşitli bölgelere ait çalgıları izleyicilere tanıttı. Müzikoloji bölümü öğretim üyesi Prof. M. Özgü BULUT’un da kendisine eşlik ettiği AKIN, ağız kopuzuyla çeşitli örnek parçalar ve doğaçlamalar seslendirdi. Soru-cevap bölümüyle sona eren etkinlikte OMÜ Müzikoloji Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ, Aydın AKIN’a sunumu için teşekkür etti ve fidan sertifikası takdim etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında 16. OMÜ Tanıtım Günleri, 16-17-18-19 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Konservatuvarımız Tanıtım Günleri'ne üç etkinlikle katıldı. Birinci gün OMÜ Yaşam Merkezi'nde açılan tanıtım stantlarında yer alan kurumumuz, stantları ziyaret eden üniversite adaylarının sorularını cevapladı. Aynı gün Müzikoloji Böümü Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ ise "Yetenek Sınavları ile İlgili Bilgilendirme" seminerinde yer alarak, kurumumuzun her yıl öğrenci alımı için düzenlediği özel yetenek sınavlarının yapılışı ile ilgili bilgiler verdi. Son olarak etkinliklerin üçüncü gününde Türk Müziği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat YENER tarafından OMÜ Yaşam Merkezi'nde bir Türk Sanat Müziği konseri verildi.

16.tanitimgunleri-afis2022a2

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ, OMÜ Müzikoloji Topluluğu etkinlikleri kapsamında, 18 Mayıs 2022 tarihinde “Türkiye’de Arabesk Müziğe Müzikolojik Bakış” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Damla BULUT, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı sunumda Açıksöz, Müzikoloji disiplininin popüler müzik araştırmalarından ve müzikolojik bakış açısından bahsetti. Arabesk müziğin oluşumunu hazırlayan sosyo-kültürel, tarihsel ve toplumsal gelişmeleri anlatıp görsel ve işitsel örneklere de yer veren Açıksöz, sunumunun sonunda konuyla ilgilenenlere literatürden örnek kaynaklar tavsiye etti. Soru-cevap bölümüyle sona eren etkinlikte Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit Bulut, Açıksöz’e sunumu için teşekkür etti ve fidan sertifikası takdim etti.

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Muzaffer Özgü BULUT, OMÜ Müzikoloji Topluluğu koordinatörlüğünde, Beden Müziği üzerine, 11 Mayıs 2022 tarihinde etkileşimli bir sunum gerçekleştirdi.

Sunuma izleyenleri yönlendirerek hep birlikte parmak şıklatma, el çırpma, öpücük atma ve konuşma gibi seslerle etkileşimli ve eğlenceli bir giriş yapan Bulut, en başta Beden Müziği ile ilgili akademik yayınlar hakkında, özellikle beden müziğinin terapi alanındaki işlevselliğinden ve müzik terapi eğitim programlarına Beden Müziği dersi eklenmesi ile ilgili yapacağı araştırmalardan bahsetti. Bulut daha sonra üyesi olduğu KeKeÇa (Kendin Kendini Çal) Topluluğu'nun işitme engellilerle yaptığı projeleri örnek göstererek, Beden Müziği'nin herkes tarafından yapılabilen ve kaynaştırıcı özelliği olan bir etkinlik olduğunu belirtti. Sonrasında aralarında "Bir Öğretmen Bir Ritim", "Eğitimin Sigortası Öğretmenlerimiz", "European Body Percussion Project" (Avrupa Beden Perküsyonu Projesi), "International Body Music Festival" (Uluslararası Beden Müziği Festivali), "Aridu" ve "MANG" (Music Academy of Next Generation) gibi yer aldığı güncel projeleri konu eden ve sonrasında Dünya'nın çeşitli bölgelerinden stillerin ve sanatçıların videolarını gösteren Bulut, sonuç olarak Beden Müziği'nin,toplumun büyük bir kesiminde çeşitli sebeplerle oluşan müzik yapma ile mesafeyi giderici potansiyeline dikkat çekerken; iyileştirici, geliştirici ve eğlendirici özellıkleriyle herkesin yaşamında kolaylıkla yer verebileceği bir müzik-dans-hareket etkinliği olduğunu ve bu nedenle farklı disiplinlerin çalışmalarında ve araştırmalarında da çeşitli amaçlarla kullanılabileceğini söyledi. Beden Müziği sunumu, hep birlikte ŞıkıŞıkı oynayarak sona erdi.

Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Prof. Özgü BULUT'a yaptığı sunum dolayısı ile teşekkür belgesi takdim etti ve fotoğraf çektirdi.

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL; keman icracısı olarak yer aldığı yeni müzik topluluğu Hezarfen Ensemble ile birlikte, 5-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında “İngiltere, Bristol Yeni Müzik Festivali”nde yer aldı.

“Yeni müzikte makam” temalı konserin şefliğini, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cem’i Can Deliorman yaptı. Topluluk üyeleri; Amy Salsgiver (Perküsyon), Bülent Özbek (Ney), Cem Önertük (Flüt), Kıvanç Fındıklı (Klarnet), Murat Gürel (Keman), Müge Hendekli (Piyano), Neva Özgen (Kemençe), Ozan Evrim Tunca (Çello), Özcan Ulucan (Keman) ve Ulrich Mertin’in (Viyola) icraları Bristol seyircisinden büyük ilgi gördü. Konserde Türk, Amerikan ve İngiliz bestecilerin 6 eseri seslendirildi. 4 bestenin dünya prömiyeri yapıldı. Konser, İngiltere’nin saygın yayın platformu BBC Radyo 3’te canlı olarak yayınlandı.

BR%C4%B0STOL%20AF%C4%B0%C5%9E

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü ve OMÜ İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından 26 Nisan 2022 tarihinde Tasavvuf Müziği Konseri gerçekleştirildi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon'da gerçekleşen konserin icra heyetinde Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Emre Pınarbaşı (Ney), Öğr. Gör. Abdullah Kadir Özaydın (Tanbur), Öğr. Gör. Turgay Kerse (Kanun) ve Arş. Gör. Naci Parlar (Keman) yer aldı. OMÜ İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı öğretim elemanları Prof. Dr. Ahmet Çakır (Solist) ve Arş. Gör. Sanem Arslan (Ritim) ise konserde konuk sanatçılar olarak yer aldılar.

2TasavvufM%C3%BCzi%C4%9FiKonseri-DikeySmedya-2022

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin ses ve müzik yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu kültür ve sanat yarışması “Sahne Sırası Sende” sloganı ile düzenlenen ve 18 il birincisinin katıldığı Ses ve Müzik Yarışmasında, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı İkinci Sınıf Öğrencimiz Faruk ÇETİN, “Türk Müziği Kategorisinde” il birincisi olmuştur. Yarışmaya katılan öğrencimiz ÇETİN’i tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

Haber ve fotoğraf galerisi için bağlantıya tıklayınız: http://samsun.gsb.gov.tr/HaberDetaylari/1/246930/sahne-sirasi-sende.aspx

afis_1

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol tarafından, 31 Mart 2022 tarihinde Klasik Gitar Resitali gerçekleştirildi.

Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda düzenlenen konserde, Abel Carlevaro'nun "Campo", Sergio Assad'ın "Seis Brevidades", Ceyhun Şaklar'ın "Süreçler, Op. 76" ve Roland Dyens'in "Libra Sonatine" eserleri seslendirildi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Ceyhun Şaklar'ın Mustafa Çağatay Erol'a ithafen bestelediği "Süreçler, Op. 76" eseri, bu resital aracılığıyla ilk kez seslendirildi.

mcerol%20afis2

OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı, Geleneksel Türk Müziği Yüksek Lisans Programı'nda öğrenci olan Uğur GÜLLÜ, 30 Mart 2022 tarihinde bir bağlama dinletisi düzenledi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yer alan dinleti, Güllü'nün yüksek lisans mezuniyeti çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi ve dinletide 12 adet türkü seslendirildi. Güllü, yüksek lisans çalışmalarına Prof. Dr. Serhat YENER danışmanlığında devam etmektedir.

afi%C5%9F

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emin Ersöz Yiğit ve 2019 yılı mezunu aynı zamanda da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bölümünde Sanatta Yeterlik yapmakta olan Hasan Mert tarafından 23 Mart 2022 tarihinde Kontrbas-Piyano Konseri verildi.

Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda düzenlenen konser, seyirciler tarafından beğeniyle karşılandı. Konserde, Kontrbas repertuvarının önemli eserleri arasında yer alan, Giovanni Bottesini’ye ait si minör Kontrbas Konçertosu ve Karl Ditters von Ditterdorf’a ait mi majör Kontrbas Konçertosu’na ek olarak Mesut Cemil Bey tarafından bestelenmiş Nihavend Saz Semaisi, Piyanoda E. Ersöz Yiğit’in, Kontrbas’ta ise Hasan Mert’in performansıyla seslendirildi.

Konsere ait fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/omude-kontrbas-piyano-konseri

konpno

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü ve Müzikoloji Bölümü öğretim elemanları, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapan Ahmet Hakan BAŞ'ın Sabâ, Rast, Hicaz, Nikriz ve Nihavend makamlarında bestelediği saz eserlerini, 10 Mart 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda seslendirdi.

Konserin icra heyetinde Türk Müziği Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Emre PINARBAŞI (Ney), Öğr. Gör. Abdullah Kadir ÖZAYDIN (Tanbur), Arş. Gör. Naci PARLAR (Viyola) ve Müzikoloji Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Turgay KERSE (Kanun) yer aldı.

AhmetHakanBas-SazEserleriKonseri-afis-2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, Müzik Terapi Derneği (MÜZTED) ve Müzik Terapi Akademisinin iş birliği ile organize edilen “Müzik Terapistlerin Yaşamlarından Kesitler” başlıklı bu çevrim içi (on-line) panel, OMÜ Müzikoloji Bölümü ev sahipliğinde düzenlendi.

1 Mart Dünya Müzik Terapi Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan panelin ilk kısmında Avrupa’nın çeşitli yerlerinde ve Türkiye’de görev yapan 5 müzik terapistin; mesleğin günlük, aylık, yıllık ajandalarını ve yaşamlarını çeşitli açılardan nasıl etkilediğini paylaştıkları sunumları yer aldı.

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL, Bursa Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi Konser Salonu'nda, 18 Şubat 2022 tarihinde bir keman resitali gerçekleştirdi. Resitalinde saz eseri formunda eserler icra eden Gürel, seyircilerin büyük beğenisini topladı.

IMG_9050

Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA, 2021-2022 Akademik Yılı Güz Döneminde verdiği "Repertuvar II" dersi kapsamında, OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans Programı öğrencileri ile birlikte, 28 Ocak 2022 tarihinde bir konser gerçekleştirdi.

Konserde icracı olarak Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA (Piyano), Cüneyt ERDOĞAN (Bas) ve Özgür ESER (Piyano) yer aldı.

repafis

Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA danışmanlığında, OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları öğrencileri ve mezunları tarafından 26 Ocak 2022 tarihinde bir oda müziği konseri gerçekleştirildi.

Konserde icracı olarak Hatun SEZGİN (Soprano), Cüneyt ERDOĞAN (Bas), Ozan ÖZDEMİR (Viyolonsel) ve Özgür ESER (Piyano) yer aldı.

Oda%20m%20afi%C5%9F%C5%9F

Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA ve OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Sanatta Yeterlik Programı öğrencisi Ozan ÖZDEMİR tarafından 25 Ocak 2022 tarihinde bir oda müziği konseri gerçekleştirildi.

Konserde icracı olarak Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA (Piyano) ve Ozan ÖZDEMİR (Viyolonsel) yer aldı. İkili; Gounod, Faure, Ravel, Poulenc, Kodaly, Cui, Rachmaninoff ve Kreisler gibi bestecilerden oluşan bir repertuvar seslendirdi.

Ozann%20afi%C5%9F%C5%9F

OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans Öğrencisi Mert ÜNAL, Prof. Seyhan BULUT danışmanlığında, 17 Ocak 2022 tarihinde bir trombon resitali gerçekleştirdi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nunda gerçekleşen resitalde Ünal; Telemann, Ewazen ve Sandström'ün eserlerini, Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz YİĞİT'in piyano eşliğiyle seslendirdi.

MERT%20AF%C4%B0%C5%9E%2012

OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans Öğrencisi Selen Eylül ÇAMLITEPE, Prof. Seyhan BULUT danışmanlığında, 14 Ocak 2022 tarihinde bir klarnet resitali gerçekleştirdi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nunda gerçekleşen resitalde Çamlıtepe; Bach, Sarasate, Kovac ve Saygun'un eserlerini, Prof. Olga HASANOĞLU'nun piyano eşliği ile seslendirdi.

EYL%C3%9CL%20AF%C4%B0%C5%9E%2012

Prof. Seyhan BULUT danışmanlığında, OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları öğrencileri ve mezunları tarafından 13 Ocak 2022 tarihinde bir oda müziği konseri gerçekleştirildi.

Konserde icracı olarak Prof. Seyhan BULUT (Flüt), Selen Eylül ÇAMLITEPE (Klarnet), Ayşegül KELEŞLER GÜMÜŞ (Soprano), Mustafa Çağatay EROL (Gitar), Mert ÜNAL (Trombon), Ozan ÖZDEMİR (Viyolonsel) ve Emin Ersöz YİĞİT (Piyano) yer aldı.

13%20Ocak%202022%20OM%C3%9C%20Oda%20M%C3%BCzi%C4%9Fi%20Konseri

Konservatvuarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı öğretim üyesi Doç. Fatih AKBULUT (Gitar), OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Erdem ÇAĞLAR (Keman) ile ortak bir dinleti gerçkelştirdi.

7 Ocak 2022 tarihinde ve OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda düzenlenen konserde Isaac Albéniz, Astor Piazzolla ve Manuel De Falla'dan eserler seslendirildi.

program-on2019