2018 Yılında Düzenlenen Etkinlikler

Konservatuvar Öğretim Üyelerimiz Doç. Seyhan BULUT (Flüt) ve Doç. M. Özgü BULUT (Vokal ve Beden Perküsyonu), 28 Aralık 2018 tarihinde, Doç. Dr. Yetkin BULUT'un Haberaks TV kanalında sunduğu "Ortak Fikir" programına katılarak, "İnsan ve Müzik" konseptinde söyleşi yapmışlardır. Öğretim üyelerimiz programda söyleşiye ek olarak eser icrasında da bulunmuşladır. Öğretim üyelerimize icralarında, OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Çağatay EROL (Gitar) da eşlik etmiştir.

Konservatuvar Müdürümüz Prof. Olga HASANOĞLU, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda, 18 Aralık 2018 tarihinde, "Tınısal Doğaçlama" başlıklı bir interaktif müzik etkinilği gerçekleştirmiştir.

t1

Konservatuvarımızda görev yapmakta olan Dr. Emre PINARBAŞI, 14 Aralık 2018 tarihinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir ney resitali vermiştir. Pınarbaşı, resitalde Mevlevi Ayinleri Peşrev, son peşrev ve son yürük semaileri seslendrimiştir.

epafis

Konservatuvar Müdürümüz Prof. Olga HASANOĞLU, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde, 4 Aralık 2018 tarihinde, "Tınısal Doğaçlama" başlıklı bir piyano resitali ve sunum gerçekleştirmiştir.

Afi%C5%9F

OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Çağatay EROL, 5 Kasım 2018 tarihinde bir klasik gitar resitali vermiştir. Erol, yüksek lisans çalışmalarına Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT ile devam etmektedir.

4

9 Ekim 2018 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen "Kültürlerarası Müzikte Yeni Türk Sonoritesi İçin Bir Arayış" konseri, Konservatuvarımız Bestecilik ve Orkestra Şefiliği Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Eren ARIN ile İstanbul merkezli Disiplinlerarası Müzik Topluluğu Klank.ist'in kurucusu Eda ER koordinatörlüğünde yürütüldü. Etkinlikte, besteciler Mustafa Eren ARIN, Eda ER, Aslı KOBANER, Okan YAŞARLAR, Ayşegül KOSTAK, Onur TÜRKMEN, Augusto ARIAS, Ebru Güner CANBEY ve Egemen KESİKLİ'nin kültürlerarası müzik konseptinde ürettiği eserler seslendirildi.

1

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğr. Gör. Arif Türker Gündoğdu, 28 Haziran - 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde gerçekleşen 11. Türkiye Gitar Buluşmasında yer aldı. Gündoğdu, etkinlik boyunca süren gitar fuarında, el yapımı olarak ürettiği klasik gitarları sergiliyerek katılımcıların beğenisine sundu.

Etkinliğin resmî internet sayfası ve programına ulaşmak için buraya tıklayınız.

tgb11

Konservatuvarımızda görev yapmakta olan Dr. Emre PINARBAŞI, 11 Mayıs 2018 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonun'nda bir solo ney konseri vermiştir.

neysolo1

Konservatuvar öğretim üyemiz Doç. Dr. Serhat YENER yönetiminde gerçekleşen konserde, öğretim elemanlarmızı ve öğrencilerimizden oluşan koro ile saz heyeti tarafından, beraber ve solo eserler icra edilmiştir.

baharkonseri1

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Geleneksel ve Modal Müzikler Anabilim Dalı tarafından, 9 Mayıs 2018 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda, Geleneksel Türk Müziği'nin en önemli isimlerinden birisi olan Tanburi Cemil Bey'in eserlerinin seslendirildiği bir konser gerçekleştirilmiştir.

tcb1

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Öner UZUN, Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi ev sahipliğinde 3-4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleşen 4. Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu'na, Emrah Şahin ile birlikte hazırladığı "Çokkültürlülük Bağlamında Çorum Yöresi Abdal Musa Birlik Cemi Ritüelleri ve Müzik Pratikleri" isimli bildirisi ile kabul almıştır.

sanatAfis

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı müfredatında yer alan "Türk Halk Müziği Repertuvarı" dersi kapsamında bir konser düzenlenmiştir. Konser, Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Öner UZUN danışmanlığında, 26 Nisan 2018 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşmiştir. Konserde icracı olarak Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı 1. Sınıf Öğrencileri yer almıştır.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Olga HASANOVA (Piyano), Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA (Piyano), Dr. Öğr. Üyesi Ols CINXO (Keman) ve Arş. Gör. Emin Ersöz YİĞİT (Piyano), 25-29 Nisan 2018 tarihleri arasında Samsun'da gerçekleşen Canik Uluslararası Müzik Festivali'nde konserler vermişlerdir.

c1

Konservatuvar Müzik Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA, 5 Nisan 2018 tarihinde bir piyano resitali gerçekleştirmiştir. OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde ANNAGHIYEVA, besteciler Sergei Prokofiev, Kara Karayev ve Claude Debussy'nin eserlerini seslendirmiştir.

gulafis

Konservatuvarımız öğretim elemanları ve öğrencilerimiz ile OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanları, 29 Mart 2018 tarihinde ortaklaşa bir konser vermişlerdir.

ilh1

Birincisi 2016 yılında University of California San Diego'da gerçekleşen Intercultural Conference and Concerts (ICM) etkinliğinin ikincisi, 20-23 Mart 2018 tarihleri arasında "Kültürlerarası Müzik Konferans ve Konserler serisi (ICM2)" olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde gerçekleşmiştir. Bu etkinlik uluslarası nitelikte olup, dünyanın dört bir yanından tanınmış müzisyenlerin ve müzik bilimcilerinin, öğrenciler ve halkla buluştuğu eşsiz bir etkinlik olmuştur. Kültürlerarası müzik yoluyla etkileşimde ve paylaşımda bulunmak amacıyla bu alanda çalışmalar yapan tanınmış müzikolog, besteci ve müzisyenler davet edilmiş olup, çeşitli konferans ve konserler düzenlenmiştir.

Etkinliğin internet sayfası için bağlantıya tıklayınız: https://icm2018.wordpress.com/

icm11

icm12