2019 Yılında Düzenlenen Etkinlikler

Konservatuvarımız Piyano, Arp, ve Gitar Anasanat Dalı öğretim üyesi Doç. Fatih AKBULUT, 26 Aralık 2019 tarihinde "Brezilyalı Bestecilerin Gitar Eserleri" başlıklı bir klasik gitar resitali verdi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yer alan resitalde Akbulut, Heitor-Villa Lobos'un "Gitar için Beş Prelüd" ve Paulo Bellinati'nin "Contactos" isimli Süitini seslendirdi. Akbulut ayrıca parçalar hakkında önemli bilgiler de verdi.

fatihbrezilyaafis2019_Sayfa_1

OMÜ Devlet Konservatuvarı ile Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu, 19 Mayıs 1919'un 100. yılı onuruna, 25 Aralık 2019 tarihinde ortak bir konser düzenlemiştir. OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi'nde yer alan konser Bnd. Alb. Yunus UÇGUN'un yönetiminde gerçekleştirilirken, Türk Müziği ve marşlar seslendirildi.

Haber ve fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/omu-ve-sahra-sihhiye-egitim-merkezi-komutanligindan-100-yil-konseri

tmm

Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOĞLU ve Piyano Sanatçısı Kerem ERNUR tarafından, 17 Aralık 2019 tarihinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin gördüğü "Sanat ve Tıp" dersi kapsamında bir konser düzenlenmiştir.

Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOĞLU, OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı öğrencileri, Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları ve Fi Sanat Merkezi dansçıları ile birlikte, TMMOB Samsun Şubesi'nin ev sahipliğinde 12-14 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşen "Mekân" başlıklı sempozyumun açılış konserini icra etmiştir.

Sempozyum bağlantısı: https://www.samsunmimar.org/buton.php?sutun=sag&id=19

olgaafis1

19 Mayıs 1919'un 100. yılı kapsamında düzenlenen bu konser, Müzik Anasanat Dalı Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat YENER yönetiminde, OMÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiştir.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/turk-sanat-muzigi-100-yil-ozel-konseri-gonulleri-fethetti

100

Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOĞLU ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Piyano Sanatçısı Anna TARAKANOVA, 5 Aralık 2019 tarihinde "Piyanoda 4 El" temalı bir konser verdiler.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde Mozart, Schubert ve Stravinskiy'den eserler seslendirildi.

05

Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT, OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erdem ÇAĞLAR ile birlikte, 14 Kasım 2019 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Salonu'nda bir keman - gitar konseri gerçekleştirmiştir.

19 Mayıs 1919 100. Yıldönümü kapsamında gerçekleşen etkinlikte, Niccolo Paganini, Astor Piazzolla, Pablo de Sarasate ve Refik Talat ALPMAN'dan eserler seslendirilmiştir.

kg1

Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOĞLU, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı'nda "Repertuvar" ve "Oda Müziği" dersi verdiği öğrencileri ile birlikte, 13 Kasım 2019 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda bir konser gerçekleştirmiştir.

12

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılında, kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı, düzenlediği “Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türküler Konseri” ile halkla buluştu.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/10-kasima-ozel-ataturkun-sevdigi-sarki-ve-turkuler-konseri

omu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarları ortaklığında düzenlenen “Klasik Türk Müziği Konseri”, dinleyicilere nostaljik bir akşam yaşattı.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsü’ndeki OMÜ Sahnesi’nde verilen konserde klasik Türk müziğinin sevilen eserleri icra edildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Banu Geboloğlu’nun solist olarak sahne aldığı konserde, OMÜ Devlet Konservatuvarından Dr. Öğr. Üyesi Emre Pınarbaşı (ney) ve OMÜ Devlet Konservatuvarı Arş. Gör. Naci Parlar (keman) görev alırken; Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden ise Dr. Öğr. Üyesi Gamze Köprülü ritim, Öğr. Gör. Aziz Destegül ud, Funda Keklik Kal kanun ve Ebubekir İnalkaç ritim performanslarıyla katılımcıların beğenisini kazandı.

tsm1

Haberin devamı için tıklayınız

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında, İtalya Monopoli Nino Rota Konservatuvarından konuk olarak gelen Flavio Maddonni ve Antonino Maddonni, 10 Ekim 2019 tarihinde “İki Yüz Yıllık İtalyan Müziği Başyapıtları” konulu bir konser verdi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde Flavio Maddonni (Keman) ve Antonino Maddonni (Gitar), Niccolo Paganini, Francêsco Molino ve Rossi gibi önemli İtalyan bestecilerin yanı sıra gitarist Antonino Maddonni ve Astor Piazzolla’dan da eserler seslendirdiler.

Sanatçılar Samsun'da bulundukları süre içerisinde ayrıca OMÜ Devlet Konservatuvarı ve OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi ABD öğrencileri ile keman ve gitar üzerine ustalık sınıfı çalışmaları da yaptılar.

Haber metni ve Fotoğraf Galerisi: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/omude-italyan-muzigi-ruzgari

12

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Doç. Fatih Akbulut ve Öğr. Gör. Arif Türker Gündoğdu, 19-21 Haziran 2019 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde gerçekleşen 10. Türkiye Gitar Buluşmasında yer aldı. Akbulut, buluşmanın "Gitar Dersleri" başlıklı etkinliğinde, etkinlik katılımcılarına ders verdi. Gündoğdu ise etkinlik boyunca süren gitar fuarında, el yapımı olarak ürettiği klasik gitarları sergiliyerek katılımcıların beğenisine sundu.

Etkinliğin resmî internet sayfası ve programına ulaşmak için buraya tıklayınız.

tgb12

4 Mayıs 2019 tarihinde ilk kez OMÜ bünyesinde sahnelenen "19 Mayıs'tan Büyük Zafer'e" tematik konseri, Amasya'da 20 Haziran 2019 tarihinde ikinci kez sahnelenmiştir.

Amasya Valiliği tarafından yapılan haberi ve fotoğraf galerisini görmek için tıklayınız: http://amasya.gov.tr/19-mayis-1919dan-buyuk-zafere-muzikali-buyuk-begeni-topladi

Konservatuvarımız Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL 11 Haziran 2019 tarihinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ortaokul Öğrencilerine yönelik olarak "(Anadolu Edvar Geleneği) / Türk Müziği Nazariyatı" başlıklı etkinliği gerçekleştirmiştir.

OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı, Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans Programı'nda öğrenci olan Mustafa Çağatay EROL, 30 Mayıs 2019 tarihinde bir gitar resitali düzenledi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yer alan resital, Erol'un yüksek lisans mezuniyeti çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi. Resitalde Johann Sebastian Bach'tan "BWV 997 Mi minör Süit", Dionisio Aguado'dan "La minör Rondo Op. 2, No. 2", Federico Moreno Torroba'dan "La Majör Sonatin" ve Roland Dyens'ten "Libra Sonatine" eserleri seslendirildi. Erol, yüksek lisans çalışmalarına Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Fatih AKBULUT danışmanlığında devam etmektedir.

mcerolylresital30052019

19 Mayıs 1919'un 100. yılı kapsamında OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programı öğrencileri, kendi çalışmalarından oluşan Oda Müziği Konseri'yle performanslarını sergilemişlerdir.

omii

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Seyhan BULUT ile Samsun Devlet Opera ve Balesi Piyano Sanatçısı Anna TARAKNOVA, 22 Mayıs 2019 tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde "Günümüz Seçkin Türk Bestecilerinin Flüt ve Piyano Eserleri" başlıklı bir konser gerçekleştirmiştir.

kktc1

Konservatuvar Müdürümüz ve Öğretim Üyemiz Prof. Olga HASANOĞLU, 22 Mayıs 2019 tarihinde, F. M. Dostoevsky Omsk Üniversitesi'nde "Türk ve Azeri Bestecileri" temalı bir konser gerçekleştirmiştir.

Konservatuvar Müdürümüz ve Öğretim Üyemiz Prof. Olga HASANOĞLU, 21 Mayıs 2019 tarihinde, F. M. Dostoevsky Omsk Üniversitesi'nde bir ustalık sınıfı yönetmiştir.

Konservatuvar Müdürümüz ve Öğretim Üyemiz Prof. Olga HASANOĞLU, 20 Mayıs 2019 tarihinde, F. M. Dostoevsky Omsk Üniversitesi'nde bir ustalık sınıfı yönetmiştir.

Konservatuvar Müdürümüz ve Öğretim Üyemiz Prof. Olga HASANOĞLU, 2019 yılı Mayıs ayında F. M. Dostoevsky Omsk Üniversitesi'nde Doğaçlama üzerine seminer ve dinleti gerçekleştirmiştir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Lisans Öğrencileri, Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

Sanat Danışmanlığını Öğr. Gör. Turgay KERSE'nin üstlendiği konserde deyişler, semahlar, zeybek ve yöresel türküler seslendirildi. Çok sayıda öğrenci, akademik ve idari personelin katıldığı konser, öğrenciler dinleyicilere keyifli ve duygulu anlar yaşattılar.

Bu güzel etkinlikte yer alan öğrencilerimiz:

  • Berkay KOCOCOĞLU - Mey

  • Ersen ERSEN - Kaval

  • Hicabi KARA - Bağlama

  • Ozan BALÇIN - Bağlama

  • Sıla Seran AKKIZ - Bağlama

  • Serkan ZEVKİBOL - Ud/Cümbüş

  • Serdar ŞİŞİK - Bas Gitar

  • Yazgülü OLGUN - Kanun

  • Cenk TORUN - Ritim

  • Ezgi AYDINLIK - Solist/Korist

  • Sinem BALCI - Solist/Korist

  • Burak YÖNDEM - Solist/Korist

  • Mehmet Akif UZUN - Solist/Korist

Haber metni ve fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/konservatuvar-ogrencileri-turkulerle-keyifli-dakikalar-yasatti

gtm11

Aldıkları müzik eğitimlerinin ardından bir araya gelerek Trio BAB’ı oluşturan klarnet sanatçısı Ayşegül Ergene, viyola sanatçısı Barış Kerem Bahar ve piyanist Batu Ekmekçi, OMÜ Devlet Konservatuvarı’nda sanatseverlerle buluştu.

Trio BAB, 2019 yılı konserlerini, OMÜ Devlet Konservatuarında verdiği konserle sürdürdü. Şubat ayında Trabzon ve İstanbul, mart ayında ise Ankara’da sanatseverlerle buluşan Trio BAB, bu kez Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarında müzikseverlerin karşısına çıktı.

Farklı kurumlarda aldıkları eğitimin ardından bir araya gelen ve Trio BAB’ı oluşturan klarnet sanatçısı Doç. Ayşegül Ergene, viyola sanatçısı Dr. Öğr. Üyesi Barış Kerem Bahar ve piyanist Batu Ekmekçi, orijinali bu üç enstrüman için yazılmış Mozart, Bruch ve Schumann’ın eserlerini, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda seslendirdi.

OMÜ Proje Yönetim Ofisi’nin, Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen konserde klasik müzikseverler, Avusturyalı besteci Mozart’ın “Trio K.498, Mi Bemol Majör”, Alman besteci Bruch’ın “Trio op. 83 no1” ve yine Alman besteci Schumann’ın “Märchenerzählungen Op.132” adlı eserlerini ilgiyle takip etti.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/trio-bab-omude-sanatseverlerle-bulustu

triobab1

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi İzzet TEKELİ, 14 Mayıs 2019 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda, "Köçekçeler" temalı bir konser vermiştir. Tekeli, 2021 yılında, Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOVA danışmanlığında yüksek lisans çalışmalarını tamamlamıştır.

it1

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Nur TÜRKER, 14 Mayıs 2019 tarihinde Yüksek Lisans Bitirme Resitali gerçekleştirmiştir. Türker, yüksek lisans eğitimini 2020 yılında Konservatuvarımız Öğretim Üyeleri Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA ve Prof. Olga HASANOVA danışmanlığında tamamlamıştır.

nt1

“19 Mayıs’tan Büyük Zafer'e” tematik konseri, 19 Mayıs 1919 Kurtuluş Mücadelemizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 20:00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müzikleri Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yener’in proje yönetici sorumlusu olarak görev aldığı etkinlikte geleneksel müziklerimiz; tiyatral canlandırma, halk oyunları ve dönemi anlatan video fon eşliğinde sunulmuştur. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen akademisyenler, konuk sanatçılar, öğrenciler ve Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosundan sanatçılar, 100. Yılda OMÜ çatısı altında bir araya gelerek birlik ve bütünlük mesajı vermişlerdir.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/19-mayistan-buyuk-zafere-sergisi-ve-muzikali-samsunlulari-buyuledi

1IMG-20190429-WA0000

Konservatuvarımız Öğretim Üyeleri Prof. Olga HASANOĞLU (Piyano) ve Dr. Öğr. Üyesi Ols CINXO (Keman) tarafından, Arnavutluk Tirana Bilimler Akademisi'nde, 30 Nisan 2019 tarihinde verilen oda müziği konseri.

FB_IMG_1658295962749

Konservatuvarımız Öğretim Üyeleri Prof. Olga HASANOĞLU (Piyano) ve Dr. Öğr. Üyesi Ols CINXO (Keman) tarafından, Samsun Alin Sanat Merkezi'nde, 20 Nisan 2019 tarihinde bir konser gerçekleştirilmiştir.

Birincisi 9 Ekim 2018 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen "Kültürlerarası Müzikte Yeni Türk Sonoritesi İçin Bir Arayış" konserinin ikincisi, 21 Mart 2019 tarihinde yine OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda düzenlendi. Konservatuvarımız Bestecilik ve Orkestra Şefiliği Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Eren ARIN koordinatörlüğünde yürütülen etkinlikte, Besteciler Attila Kadri ŞENDİL, Jeremy WOODRUFF, Eda ER, Aslı KOBANER ve Boran MERT'in kültürlerarası müzik konseptinde ürettiği eserler seslendirildi.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/periyodik-konserler-serisi-2

123

Bu etkinlik, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğr. Gör. Savaş ÖZTÜRK yönetiminde, Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı öğrencileri tarafından, 19 Mart 2019 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleştirilmiştir. Konserde Çanakkale Savaşı ve askerlik temalı Türk Halk Müziği eserleri ile konuşma metinleri aktarılmıştır. Seslendirilen Eserler ve etkinlikte yer alan öğrenciler aşağıdaki gibidir.

Eserler ve Yöreleri

  • Sarıkamış Ağıdı (Kayseri)
  • Havada Bulut Yok (Muş)
  • Hey Onbeşli Onbeşli (Tokat)
  • Eledim Eledim Höllük Eledim (Erzurum)
  • Asker Oldum Giydim Yelek (Çukurova)
  • Şu Kışlanın Kapısına (Adana)
  • Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı (Kastamonu)

Sazlar

  • Mert BOZKAYA, Ozan BALÇIN (Bağlama)
  • Atakan KARADENİZ (Kabak Kemane)
  • Berkay KOCOCOĞLU (Mey)
  • Ersen ERSEN (Kaval)
  • Cenk TORUN, Hayrettin Murat AKKAYA (Ritm Saz)

Solistler

  • Merve Nur AYDIN
  • Muhammet Burak ARİ

Konservatuvarımız öğretim üyeleri ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencilerinin ortaklaşa hazırlamış olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü konser, 8 Mart 2019 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

İcracılar:

Prof. Olga HASANOĞLU (Piyano)

Doç. Seyhan BULUT (Flüt)

Ayşegül KELEŞLER GÜMÜŞ (Şan)

Cüneyt ALANBAY (Şan)

İzzet TEKELİ (Şan)

Yusuf TENŞİ (Keman)

Mustafa Çağatay EROL (Gitar)

8mart

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Seyhan BULUT (Flüt) ile Samsun Devlet Opera ve Balesi Piyano Sanatçısı Anna TARAKNOVA (Piyano), 28 Şubat 2019 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda bir flüt ve piyano konseri vermiştir. Konser, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının 100. yılına ithafen düzenlenmiştir.

afis_281

Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Doç. Seyhan BULUT, Samsun Devlet Opera ve Balesi Piyano Sanatçısı Anna TARAKANOVA ile birlikte, 5 Şubat 2019 tarihinde Ankara'da yer alan "Salı Konserleri" kapsamında bir flüt - piyano konseri gerçekleştirmiştir.

Konser Programı (Besteci - Eser):

Muammer Sun - Küçük Bir Öykü (Flüt ve Piyano için)

Ebru Güner Canbey - Geyşanın Hüznü (Flüt ve Piyano için)

Mesruh Savaş - Hamsi in Chicago: Jazz Fantasy on Saygun

İlke Karcılıoğlu Sa-na-ne (Solo flüt için)

Onur Özmen - Yalnız Bir Su Sineğinin Düşleri, Op.3 (Flüt ve Piyano için)

Armağan Durdağ - Doğu Güneşinin Peşinde (Flüt ve Piyano için)

Yalçın Tura - Üç Vals (Orijinali Keman ve Piyano için)

Yusuf Yalçın - Üç Türk Halk Ezgisi (Flüt ve Piyano için)

https://biletinial.com/muzik/seyhan-bulut-anna-tarakanova#

sa1

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Seyhan BULUT (Flüt) ile Samsun Devlet Opera ve Balesi Piyano Sanatçısı Anna TARAKNOVA'nın (Piyano), 30 Ocak 2019 tarihinde Samsun Alin Sanat Merkezi'nde bir konser vermiştir.

Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT, 2018-2019 akademik yılı güz döneminde Erasmus+ kapsamında, Roma Santa Cecilia Müzik Konservatuvarı'nda çalışmıştır. Akbulut, çalışmaları kapsamında Teatro Due Roma Salonu'nda, 24 Ocak 2019 tarihinde Roma Santa Cecilia Müzik Konservatuvarı Yüksek Lisans Öğrencisi Riccardo Medili ile ortak bir konser gerçekleştirmiştir. Konserde Akbulut gitar ve Medili ise ud icrası ile yer almıştır.