Konservatuvarımız 2021-2022 Bahar Yarıyılı Ders Dönemini Çeşitli Etkinliklerle Kapattı

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 16 Haziran 2022

Konservatuvarımız, 2021-2022 Bahar Yarıyılı Ders Dönemini çeşitli etkinlikler ile kapattı.

Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL Keman Sınıfı Konserleri (31 Mayıs 2022 & 3 Haziran 2022)

Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL'in keman sınıfı, 31 Mayıs 2022 tarihinde Atakum Yat Limanı Amfi'de, 3 Haziran 2022 tarihinde ise OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda olmak üzere iki adet konser gerçekleştirdi. Her iki konserde de Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri ASD öğrencileri Ahmet Can SOYLU, Baturay MUTLU, Burçin GÜRPINAR, Büşra İNANÇ, E. Enzel OCAKLI, Nevra KURTOĞLU, Selin GÜLTEKİN, Şafak DOĞAN ve Ümit DEMİRKOL’un solo keman icraları seyircilerin büyük beğenisini topladı. Konservatuvarımız Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fülya AÇIKSÖZ, icraları için öğrencileri tebrik etti ve teşekkür belgesi takdim etti.

Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL Lisans 4 Bitirme Projesi Dersi Sunumları (6 Haziran 2022)

“Murat GÜREL Lisans 4 Bitirme Projesi Dersi Sunumları” kapsamında OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda, 6 Haziran 2022 tarihinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Lisans 4. Sınıf Öğrencileri Ahmet Can SOYLU, Burçin GÜRPINAR, Nurcan YALÇINDAĞ ve Serkan ZEVKİBOL; Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL danışmanlığında, Türk müziği nazariyatı, icra transkripsiyonu ve icra analizi alanlarındaki araştırmalarını sundular. Soru-cevap bölümüyle sona eren etkinlikte, OMÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT sunumları için öğrencileri kutladı ve teşekkür belgelerini takdim etti.

Ayrılık: Türk Halk Müziği Mezuniyet Konseri - Solist: Burak YÖNDEM (7 Haziran 2022)

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Lisans 4. Sınıf Öğrencisi Burak YÖNDEM, Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ danışmanlığında "Ayrılık" başlıklı bir Türk Halk Müziği Mezuniyet Konserini, 7 Haziran 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleştirdi.

İlahi, deyiş, semah ve farklı yörelere ait türkülerin Yöndem'in solistliğinde seslendirildiği konserde, Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğrencileri Yunus ELÇİ (Vokalist), Hicabi KARA (Bağlama, Divan, Üç Telli), Ersen ERSEN (Kaval, Mey), Burak KOŞUMCU (Klasik Kemençe), Sergen KALANBAK (Gitar), Emrah SONEL (Bas Gitar), Hayrettin Murat AKKAYA (Ritim) ve Erkan KARABATAK (Ritim) da icracı olarak yer aldılar.

KIasik Kemençe Dinletisi (8 Haziran 2022)

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Lisans 4. Sınıf Öğrencisi Burak KOŞUMCU, Doç. Dr. Emre PINARBAŞI danışmanlığında bir klasik kemençe dinletisi gerçekleştirildi.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda düzenlenen dinletide, Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı 3. Sınıf Öğrencisi Hayrettin Murat AKKAYA, Koşumcu'ya ritim icracısı olarak eşlik etti. Konserde Rast, Pençgah, Nikriz ve Nihavend makamlarına ait eserler seslendirildi.

Sunum: Müzikte Neler Oluyor? - Hazırlayan: Dr. Öğr. Üyesi Pınar BEŞEVLİ (8 Haziran 2022)

Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pınar BEŞEVLİ, OMÜ Müzikoloji Topluluğu etkinlikleri kapsamında, 8 Haziran 2022 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda, “Müzikte Neler Oluyor: Günümüzdeki Endüstriyel Gelişimin Müzik Teknolojilerine Etkileri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

OMÜ Müzikoloji Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Müzikteki yeni teknolojik gelişmelerin görsel ve işitsel örneklerinin de sunulduğu etkinliğin sonunda Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Beşevli’ye sunumu için teşekkür etti ve fidan sertifikası takdim etti.

Saz Eserleri Konseri (9 Haziran 2022)

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğr. Gör. Abdullah Kadir ÖZAYDIN danışmanlığında, 7 Haziran 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda bir saz eserleri konseri gerçekleştirildi.

Hicaz, Kürdilihicakâzar, Acemaşiran, Saba, Hicazkâr ve Nihavend makamındaki eserlerin seslendirildiği konserde icracı olarak Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğr. Gör. Abdullah Kadir ÖZAYDIN (Tanbur), Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğrencileri Pınar Gökçen PAMBUK (Kanun), Hayrettin Murat AKKAYA (Kanun), Ahmet Can SOYLU (Keman), Ümit DEMİRKOL (Keman) Özge DEMİR (Ney), Orhan YOLCU (ud) ve Erkan KARABATAK (Ritim) yer aldılar.