Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı müzik, sahne sanatları, müzikoloji ve Türk Müziği bölümlerinde lisans ve lisansüstü eğitim veren bir eğitim kurumudur.
1993 yılında kurulan Devlet Konservatuvarı kadrosunda, 7 profesör, 3 doçent, 3 doktor öğretim üyesi, 7 öğretim görevlisi ve 2 araştırma görevlisi bulunmakta olup, hâlihazırda 161 öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Devlet konservatuvarı güçlü ve alanında yetkin öğretim üyesi kadrosuna sahiptir. Akademisyenlerimizin yüksek bilgi ve becerileri ile Konservatuvarımız müzik ve sahne sanatları alanında donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin yurt içinde ve yurt dışında aldığı ödüller ve gösterdiği başarılar bu hedefimizi daha ileri taşıyacağımızın bir göstergesidir.
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Konservatuvarımızda öğrencilerimizin faydalanacağı konser salonu, bireysel olarak çalışabilecekleri çalışma odaları bulunmaktadır.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Öğrencilerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra müzik alanında hizmet veya eğitim veren özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmektedir.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Devlet Konservatuvarı Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları desteklemekte, Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ülke ve okullarda öğretim olanağı sağlanmaktadır. Öğrenci değişim programları ile dil eğitimini geliştirme olanakları sağlanmaktadır. Devlet Konservatuvarının Danimarka, Estonya, Macaristan, İtalya, Slovenya ve İspanya ile Erasmus Değişim Programı ile anlaşması bulunmaktadır. Bu programlar ile öğrencilerimizi aldıkları sanat eğitimini farklı ülkelerin kültür ve sanatı ile bütünleştirmektedir.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Bu bağlamda Fakültemiz; Müzikoloji ve Türk Sanat Müziği isimli toplulukları ile mesleki alanda öğrencilerimizin gelişimini ve deneyim edinmesini desteklemektedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır.
Öğrenci Toplulukları için Tıklayınız ...
Devlet Konservatuvarı düzenlediği ve yer aldığı kültürel ve sanatsal faaliyetler ile topluma ulaşabilmeyi ve öğrencilerimizi sosyal faaliyetlere yönlendirmeyi desteklemektedir. Öğrencilerimizle birlikte bu etkinliklerin sürekliliğini sağlamak ve toplumun sanat ve müzik bilincini ve kültürünü arttırmak konusunda katkılarımızı sunmaktayız.