2017 Yılında Düzenlenen Etkinlikler

Konservatuvar Müdürümüz Prof. Olga HASANOĞLU, Haberaks TV kanalında Burcu Düzgün ÇOBAN'ın sunduğu "Haberin Sesi" Programının, 2017 yılındaki son programına konuk oldu.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gülşen ANNAGİYEVA, OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencileri ile birlikte, 25 Aralık 2017 tarihinde bir oda müziği konseri gerçekleştirmiştir.

ga1

OMÜ Devlet Konservatuvarı, 19-23 Aralık 2017 tarihleri arasında "Oda Müziğinde Alternatif Girişimler" adlı çalıştay ve konserler serisini gerçekleştirmiştir. Amacı "Klasik oda müziği geleneğinin sınırlarını zorlayan, seyirci ile etkileşim kuran, alternatif enstürmantasyon ve yaklaşımlar kullanan müzisyenlerin performansını tanıtmak" olarak belirlenen etkinlikte, konservatuvarımız öğretim üyeleri başta olmak üzere, yurt içi ve yurt dışından önemli müzisyenlerin katılımı gerçekleşmiştir.

Etkinlik programına ulaşmak için buraya tıklayınız.

afis_3

OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Çağatay EROL, 23 Kasım 2017 tarihinde bir klasik gitar resitali vermiştir. Erol, yüksek lisans çalışmalarına Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT ile devam etmektedir.

3

Konservatuvarımız Öğr. Gör. Dr. Emre PINARBAŞI (Ney), Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Serkan UMUZDAŞ (Piyano) ile birlikte, 12 Mayıs 2018 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Salonu'nda bir Ney ve Piyano Dinletisi gerçekleştirmiştir.

np1

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Akbulut, İspanyol esintileri taşıyan solo konseri ile müzikseverlere keyifli anlar yaşattı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’ndeki konsere; akademisyenler, öğrenciler ve bazı Samsunlu vatandaşlar katıldı.

Seçkisinde F. Moreno Torroba, Isaac Albeniz ve Joaquin Turina gibi İspanyol bestecilerin eserlerine yer veren Doç. Dr. Akbulut performansıyla göz doldurdu. Akbulut, gitarıyla zaman zaman icra ettiği İspanyol müziğinin ulusal karakterini yansıtan bestelerle de konser atmosferini daha da canlandırarak temposuna dinleyicileri de ortak etti.

Castles of Spain (İspanya’nın Kaleleri), Suite Espanola, Hommage a Tarrega başlığı altındaki birbirinden güzel eserleri ustalıkla yorumlayarak müzikseverlerden büyük beğeni alan Doç. Dr. Fatih Akbulut konser sonrası kendisini yalnız bırakmayan müzikseverleri selamlayarak onlara şükranlarını sundu.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için bağlantıya tıklayınız: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/fatih-akbuluttan-gitar-resitali

f1

Konservatuvarımız Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı tarafından, 31 Ocak 2017 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda bir konser düzenlenmiştir.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için bağlantıya tıklayınız: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/omu-devlet-konservatuvarinda-cagdas-muzik-konseri

a1

Konservatuvarımız Öğretim Üyeleri Prof. Olga HASANOĞLU, Doç. Seyhan BULUT, Doç. Muzaffer Özgü BULUT, Doç. Fatih AKBULUT ve Öğr. Gör. Dr. Emre PINARBAŞI, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nın 81. Yıl Kuruluş Etkinlikleri kapsamında, 4 Mayıs 2017 tarihinde, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda bir konser gerçekleştirmişlerdir.