ODTÜ 16. Uluslararası Klasik Gitar Festivali (Arş. Gör. Mustafa Çağatay EROL) - 3-4-5 Mayıs 2023
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Arş. Gör. Mustafa Çağatay EROL, ODTÜ 16. Uluslararası Klasik Gitar Festivali kapsamında bir konser verdi.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Klasik Gitar Topluluğu tarafından 3-4-5 Mayıs 2023 tarihleri ve ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda düzenlenen festivalde Erol, 4 Mayıs 2023 günü, Türk ve yabancı bestecilerin eserlerinden oluşan 45 dakikalık bir konser programı sundu.
Erasmus+ Projesi Kapsamında Seminer (Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ) - 2-6 Mayıs 2023
Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Genel Müzikoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ, Erasmus+ Projesi “Ders Verme Hareketliliği” kapsamında 2-6 Mayıs 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentinde bulundu.
Katalonya Müzik Yüksekokulu (Escola Superior de Música de Catalunya [ESMUC]) Müzikoloji Bölümü’nde “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Müzik Türleri”, “Türkiye’de Popüler Müziğin Kültürel ve Müzikal Elementleri” ve "Türkiye’de Roman Müziği” konulu seminerler veren Açıksöz, Prof. Marc Heilbron, Prof. Gianni Ginesi ve Prof. Rolf Backer’ın sınıflarında bölüm öğrencileriyle buluştu.
Detaylı Bilgi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/oegretim-ueyemizden-yurt-disinda-seminerler
SBB TV "Samsun Kültür Atlası" Programı (Öğr. Gör. Arif Türker GÜNDOĞDU) - 11.12.2022
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Öğr. Gör. Arif Türker GÜNDOĞDU, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı YouTube Kanalı SBB TV'de yer alan "Samsun Kültür Atlası" Programına konuk oldu. Gündoğdu, programda enstrüman yapımının incelikleri ve saz sanatçıları için iyi bir enstrümanın öneminden bahsetti.
Programın video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=v-SIj7WKa-M
Anadolu Ajansı Haber ve Röportaj (Öğr. Gör. Arif Türker GÜNDOĞDU) - 07.12.2022
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Öğr. Gör. Arif Türker GÜNDOĞDU, ulusal basında yer aldı.
Anadolu Ajansı'na konuşan Gündoğdu, kendi özgeçmişi, yaptığı işler, enstrüman üretiminde dikkat edilmesi gerekenler ve tanbur sazı yapımı üstüne yaptığı özel çalışmalardan bahsetti.
Seminer: Sosyal Medyada Görünürlük ve Etkileşim - 25.10.2022
Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı lisans müfredatında yer alan “MZB107 Disiplinler Arası Müzik I” dersi kapsamında, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz ÖZER tarafından "Sosyal Medyada Görünürlük ve Etkileşim" başlıklı bir seminer verildi.
25 Ekim 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Müzik Bölüm Başkanımız Doç. Fatih AKBULUT'un açılış konuşmasından sonra Özer tarafından müziğin sosyal medyadaki yeri, sosyal medyanın tanıtım amaçlı kullanımı, takipçilerle etkileşim yolları, içerik oluşturma ve sunma konusunda etkili söylemler ve sosyal medya analiz araçları gibi konularda bilgiler aktarıldı.
Detaylı Bilgi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/seminer-sosyal-medyada-goeruenuerluek-ve-etkilesim-25-ekim-2022
Seminer: Sinema ve Müzik - 18.10.2022
Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı lisans müfredatında yer alan “MZB107 Disiplinler Arası Müzik I” dersi kapsamında, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Filiz Erdoğan TUĞRAN tarafından "Sinema ve Müzik" başlıklı bir seminer verildi.
18 Ekim 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Müzik Bölüm Başkanımız Doç. Fatih AKBULUT'un açılış konuşmasından sonra Tuğran tarafından müziğin sinema tarihi içindeki yeri, önemi, kullanım süreci sunum ve film örnekleri ile izleyicilere aktarıldı.
Detaylı Bilgi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/seminer-sinema-ve-muezik-18-ekim-2022
Seminerin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=T8P8daVgAeY
Flüt ve Gitar Konseri - 13.10.2022
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Başkanı ve Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT (Gitar) ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Seçil Soytok NALÇACI (Flüt) iş birliğinde “Flüt ve Gitar Konseri” gerçekleştirildi.
Konser 13 Ekim 2022 Perşembe günü, Üniversitemizin Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde yer alan İletişim Fakültesi Konser Salonu’nda yer aldı. Fakültenin Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülten ARSLANTÜRK’ün açılış konuşmasından sonra sanatçılar icralarını gerçekleştirdiler. Konserde öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun katılımı dikkat çekti. Konser sonunda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sinan KAYA, sanatçılara çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.
Detaylı Bilgi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/fluet-ve-gitar-konserleri-13-14-ekim-2022
Seminer: Gündelik Hayat ve Müzik - 11.10.2022
Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı lisans müfredatında yer alan “MZB107 Disiplinler Arası Müzik I” dersi kapsamında, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gülten ARSLANTÜRK tarafından "Gündelik Hayat ve Müzik" başlıklı bir seminer verildi.
11 Ekim 2022 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Müzik Bölüm Başkanımız Doç. Fatih AKBULUT, “MZB107 Disiplinler Arası Müzik I” dersi aracığlıyla, müzik ile ilişkili bilim disiplinlerinde konunun uzman akademisyenleri tarafından düzenlenen seminerlerin öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunacağını belirtti. Daha sonra ise Arslantürk müzik ve toplum ilişkisi ekseninde izleyicilere bilgiler verdi.
Detaylı Bilgi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/seminer-guendelik-hayat-ve-muezik
Seminerin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=EzVw0S7JGo4
Sunum: Müzikte Neler Oluyor? (Dr. Öğr. Üyesi Pınar BEŞEVLİ) - 08.06.2022
Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pınar BEŞEVLİ, OMÜ Müzikoloji Topluluğu etkinlikleri kapsamında, 8 Haziran 2022 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda, “Müzikte Neler Oluyor: Günümüzdeki Endüstriyel Gelişimin Müzik Teknolojilerine Etkileri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.
OMÜ Müzikoloji Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Müzikteki yeni teknolojik gelişmelerin görsel ve işitsel örneklerinin de sunulduğu etkinliğin sonunda Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Beşevli’ye sunumu için teşekkür etti ve fidan sertifikası takdim etti.
Detaylı Bilgi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/konservatuvarimiz-2021-2022-bahar-yariyili-ders-doenemini-cesitli-etkinliklerle-kapatti
Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL Keman Sınıfı Atakum Yat Limanı Konseri - 31.05.2022
Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜREL'in keman sınıfı, 31 Mayıs 2022 tarihinde Atakum Yat Limanı Amfi'de bir konser gerçekleştirdi. Konserde Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri ASD öğrencileri Ahmet Can SOYLU, Baturay MUTLU, Burçin GÜRPINAR, Büşra İNANÇ, E. Enzel OCAKLI, Nevra KURTOĞLU, Selin GÜLTEKİN, Şafak DOĞAN ve Ümit DEMİRKOL’un solo keman icraları seyircilerin büyük beğenisini topladı.
Detaylı Bilgi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/konservatuvarimiz-2021-2022-bahar-yariyili-ders-doenemini-cesitli-etkinliklerle-kapatti
16. OMÜ Tanıtım Günleri - 19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri (16-19 Mayıs 2022)
Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında 16. OMÜ Tanıtım Günleri, 16-17-18-19 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Konservatuvarımız Tanıtım Günleri'ne üç etkinlikle katıldı. Birinci gün OMÜ Yaşam Merkezi'nde açılan tanıtım stantlarında yer alan kurumumuz, stantları ziyaret eden üniversite adaylarının sorularını cevapladı. Aynı gün Müzikoloji Böümü Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ ise "Yetenek Sınavları ile İlgili Bilgilendirme" seminerinde yer alarak, kurumumuzun her yıl öğrenci alımı için düzenlediği özel yetenek sınavlarının yapılışı ile ilgili bilgiler verdi. Son olarak etkinliklerin üçüncü gününde Türk Müziği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat YENER tarafından OMÜ Yaşam Merkezi'nde bir Türk Sanat Müziği konseri verildi.
Detaylı Bilgi: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/omu-etkinlik-takvimi/tanitim-gunu/16-omu-tanitim-gunleri-19-mayis-genclik-haftasi
Sunum: Türkiye'de Arabesk Müziğe Müzikolojik Bakış (Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ) - 18.05.2022
Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ, OMÜ Müzikoloji Topluluğu etkinlikleri kapsamında, 18 Mayıs 2022 tarihinde “Türkiye’de Arabesk Müziğe Müzikolojik Bakış” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Damla BULUT, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı sunumda Açıksöz, Müzikoloji disiplininin popüler müzik araştırmalarından ve müzikolojik bakış açısından bahsetti. Arabesk müziğin oluşumunu hazırlayan sosyo-kültürel, tarihsel ve toplumsal gelişmeleri anlatıp görsel ve işitsel örneklere de yer veren Açıksöz, sunumunun sonunda konuyla ilgilenenlere literatürden örnek kaynaklar tavsiye etti.
Detaylı Bilgi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/oegretim-ueyemizden-tuerkiyede-arabesk-muezik-uezerine-sunum
Çevrimiçi Panel: Müzik Terapistlerin Yaşamlarından Kesitler - 01.03.2022
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, Müzik Terapi Derneği (MÜZTED) ve Müzik Terapi Akademisinin iş birliği ile organize edilen “Müzik Terapistlerin Yaşamlarından Kesitler” başlıklı bu çevrim içi (on-line) panel, OMÜ Müzikoloji Bölümü ev sahipliğinde düzenlendi.
1 Mart Dünya Müzik Terapi Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan panelin ilk kısmında Avrupa’nın çeşitli yerlerinde ve Türkiye’de görev yapan 5 müzik terapistin; mesleğin günlük, aylık, yıllık ajandalarını ve yaşamlarını çeşitli açılardan nasıl etkilediğini paylaştıkları sunumları yer aldı.
Panelin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=9_vEDB2W8y8
Çevrimiçi Panel: Müzik Terapi Eğitimi - 26.02.2021
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Başkanı Doç. Muzaffer Özgü BULUT’un başkanlık edeceği panele, Dünya Müzik Terapi Federasyonu (WMTF) Önceki Başkanı Müzik Terapist Prof. Dr. Melissa MERCADAL-BROTONS, Müzik Terapi Derneği (MÜZTED) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Burçin UÇANER ÇİFDALÖZ, Avrupa Müzik Terapi Konfederasyonu Türkiye Temsilcisi Müzik Terapist Özgür SALUR ve Müzik Terapist Danny LUNDMARK konuşmacı olarak katılmışlardır.
Panelin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=Dwbn9GR4Ad0
Sanatla Kişisel Gelişim (Prof. Olga HASANOVA) - 10.01.2021, 17.01.2021
Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOVA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) aracılığıyla, 10 ve 17 Ocak 2021 tarihlerinde, "Sanatla Kişisel Gelişim" isimli bir çevrimiçi (online) eğitim etkinliği gerçekleştirmiştir.
Çevrimiçi Panel: Geçmişten Geleceğe Müzik Terapi - 20.11.2020
Müzik Terapi, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 2014’te “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” kapsamına alınmış, 2018 yılında üniversiteler tarafından müzik terapi sertifika programları başlatılmıştır. Her yıl 15 Kasım tarihi merkezinde düzenlenen Avrupa Müzik Terapi günü etkinliklerinin yedinci yılı kapsamında düzenlenecek Geçmişten Geleceğe Müzik Terapi adındaki panel ile ülkemizde akredite lisans programı bulunmayan, yalnız sertifika programları olan Müzik Terapi alanını tanıtmak ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Panelde Müzik Terapi’nin çerçevesi, Türkiye’de ve Dünya’da uygulamaları ile yaygınlığı ve kabul durumu, alanları ve hedef grupları; müziğin tarih boyunca sağlık alanında kullanımı ile müzik terapist kimdir gibi konulara yer verilecektir. Panelin hedef kitlesi Müzik Terapi alanında çalışmalar yürütmekte olan profesyoneller ve akademisyenler ile Müzik Eğitimi, Müzik Performansı, Müzik Teorisi, Psikoloji, Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Ruh Sağlığı, Fizyoterapi, Ergoterapi, Özel Eğitim ve Sağlık alanlarının çalışanları ve öğrencileri ile konuya merak duyan kişilerdir. Çevrimiçi ortamda düzenlenen panelin Müzik Terapi alanına yönelik farkındalık ve motivasyon oluşturulması açısından yarar sağlayacağı düşünülmektedir.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Muzaffer Özgü BULUT’un başkanlık edeceği panele Müzik Terapi Derneği Kurucu Başkanı ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Prof .Dr. Burçin Uçaner ÇİFDALÖZ, Giovanni Ferrari Müzik Terapi Okulu öğretim elemanı Prof. Dr. Alessio SURIAN ve Müzik Terapi Akademisi Kurucusu ve Avrupa Müzik Terapi Konfederasyonu Türkiye Temsilcisi Özgür SALUR konuşmacı olarak katılacaklardır. Panelin düzenleme kurulunda panel başkanı ve konuşmacılarının yanı sıra OMÜ Müzikoloji Bölümü öğretim üyeleri Dr. Fülya AÇIKSÖZ ve Dr. Pınar Beşevli SOLMAZ yer almaktadır. Panel, OMÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü ev sahipliğinde, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, Müzik Terapi Derneği, Müzik Terapi Akademisi ve Avrupa Müzik Terapi Konfederasyonu iş birliğinde gerçekleştirilmektedir.
Panelin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=uaeb2gN1zLM
Piyanoda Doğaçlama ve Nörografik Çizim (Prof. Olga HASANOVA) - 11.03.2020
OMÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova tarafından Piyanoda Doğaçlama & Nörografik Çizim etkinliği 11 Mart 2020 tarihinde saat 13.00'de OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.
Detaylı Bilgi: https://guzelsanatlar.omu.edu.tr/tr/etkinlikler/piyanoda-dogaclama-norografik-cizim
Cihat Aşkın ile Oda Müziği Konseri - 15.02.2020
OMÜ 1923 Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında organize edilen “Cihat Aşkın ile Oda Müziği Konseri”ne Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı. Konserin dinleyicileri arasında ise OMÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ferit Bulut, konserin koordinatörleri olan devlet konservatuvarı akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Eren Arın ile Dr. Öğr. Üyesi Pınar Beşevli Solmaz, akademisyenler, öğrenciler ve klasik müziğe gönül vermiş Samsunlular yer aldı.
Konserde icracı olarak ünlü keman virtöüzü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihat AŞKIN'ın yanı sıra, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğr. Gör. Kenan TATLICI (Piyano), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arş. Gör. Emin Ersöz YİĞİT (Piyano) ve OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Barış Aygün (Viyolonsel), icracı olarak yer aldı.
*Öğr. Gör. Kenan TATLICI, bu konsere katılamayan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Üyesi Doç. Gökhan AYBULUS'un yerine katılmıştır.
Detaylı Bilgi: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/anadolunun-sesi-dunyaca-unlu-keman-virtuozu-cihat-askin
Türk Müziği ve Marşlar 100. Yıl Ortak Özel Konseri - 25.12.2019
OMÜ Devlet Konservatuvarı ile Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu, 19 Mayıs 1919'un 100. yılı onuruna, 25 Aralık 2019 tarihinde ortak bir konser düzenlemiştir. OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi'nde yer alan konser Bnd. Alb. Yunus UÇGUN'un yönetiminde gerçekleştirilirken, Türk Müziği ve marşlar seslendirildi.
Dettaylı Bilgi: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/omu-ve-sahra-sihhiye-egitim-merkezi-komutanligindan-100-yil-konseri
"Sanat ve Tıp" Konseri - 17.12.2019
Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOĞLU ve Piyano Sanatçısı Kerem ERNUR tarafından, 17 Aralık 2019 tarihinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin gördüğü "Sanat ve Tıp" dersi kapsamında bir konser düzenlenmiştir.
Konserin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=He5Uoe6K9ag
Konser: Olga Hasanoğlu ve Arkadaşları - 12.12.2019
Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOĞLU, OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı öğrencileri, Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları ve Fi Sanat Merkezi dansçıları ile birlikte, TMMOB Samsun Şubesi'nin ev sahipliğinde 12-14 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşen "Mekân" başlıklı sempozyumun açılış konserini icra etmiştir.
Sempozyum bağlantısı: https://www.samsunmimar.org/buton.php?sutun=sag&id=19
Konserin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=gGBq23J7fZ8
Türk Sanat Müziği 100. Yıl Özel Konseri - 11.12.2019
19 Mayıs 1919'un 100. yılı kapsamında düzenlenen bu konser, Müzik Anasanat Dalı Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat YENER yönetiminde, OMÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiştir.
Detaylı Bilgi: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/turk-sanat-muzigi-100-yil-ozel-konseri-gonulleri-fethetti
Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ve Türküler Özel Konseri - 10.11.2019
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılında, kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı, düzenlediği “Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türküler Konseri” ile halkla buluştu.
Detaylı Bilgi: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/10-kasima-ozel-ataturkun-sevdigi-sarki-ve-turkuler-konseri
Konser: İki Yüz Yıllık İtalyan Müziği Başyapıtları - 10.10.2019
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında, İtalya Monopoli Nino Rota Konservatuvarından konuk olarak gelen Flavio Maddonni ve Antonino Maddonni, 10 Ekim 2019 tarihinde “İki Yüz Yıllık İtalyan Müziği Başyapıtları” konulu bir konser verdi.
OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde Flavio Maddonni (Keman) ve Antonino Maddonni (Gitar), Niccolo Paganini, Francêsco Molino ve Rossi gibi önemli İtalyan bestecilerin yanı sıra gitarist Antonino Maddonni ve Astor Piazzolla’dan da eserler seslendirdiler.
Sanatçılar Samsun'da bulundukları süre içerisinde ayrıca OMÜ Devlet Konservatuvarı ve OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi ABD öğrencileri ile keman ve gitar üzerine ustalık sınıfı çalışmaları da yaptılar.
Detaylı Bilgi: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/omude-italyan-muzigi-ruzgari
19 Mayıs'tan Büyük Zafer'e (Tematik Konser) - 04.05.2019, Samsun / 20.06.2019, Amasya
“19 Mayıs’tan Büyük Zafer'e” tematik konseri, 19 Mayıs 1919 Kurtuluş Mücadelemizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 20:00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müzikleri Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yener’in proje yönetici sorumlusu olarak görev aldığı etkinlikte geleneksel müziklerimiz; tiyatral canlandırma, halk oyunları ve dönemi anlatan video fon eşliğinde sunulmuştur. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen akademisyenler, konuk sanatçılar, öğrenciler ve Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosundan sanatçılar, 100. Yılda OMÜ çatısı altında bir araya gelerek birlik ve bütünlük mesajı vermişlerdir.
Konser Samsun'daki icrasından sonra, 20 Haziran 2019'da Amasya Valiliği bünyesinde Amasya'da icra edilmiştir.
Samsun Konserinin haber metni ve fotoğraf galerisi için: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/19-mayistan-buyuk-zafere-sergisi-ve-muzikali-samsunlulari-buyuledi
Amasya Konserinin haber metni ve fotoğraf galerisi için: http://amasya.gov.tr/19-mayis-1919dan-buyuk-zafere-muzikali-buyuk-begeni-topladi
Samsun Konserinin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=M_WcyxTIetw
Amasya Konserinin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=Z6gjDZAgRTs
Santa Cecilia Müzik Konservatuvarı Konseri - 24.01.2019
Konservatuvarımız Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT, 2018-2019 akademik yılı güz döneminde Erasmus+ kapsamında, Roma Santa Cecilia Müzik Konservatuvarı'nda çalışmıştır. Akbulut, çalışmaları kapsamında Teatro Due Roma Salonu'nda, 24 Ocak 2019 tarihinde Roma Santa Cecilia Müzik Konservatuvarı Yüksek Lisans Öğrencisi Riccardo Medili ile ortak bir konser gerçekleştirmiştir. Konserde Akbulut gitar ve Medili ise ud icrası ile yer almıştır.
Konserin video kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=nWImAAPharw
Kültürlerarası Müzik Konferans ve Konserler (ICM2) - 20-23 Mart 2018
Birincisi 2016 yılında University of California San Diego'da gerçekleşen Intercultural Conference and Concerts (ICM) etkinliğinin ikincisi, 20-23 Mart 2018 tarihleri arasında "Kültürlerarası Müzik Konferans ve Konserler serisi (ICM2)" olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde gerçekleşmiştir. Bu etkinlik uluslarası nitelikte olup, dünyanın dört bir yanından tanınmış müzisyenlerin ve müzik bilimcilerinin, öğrenciler ve halkla buluştuğu eşsiz bir etkinlik olmuştur. Kültürlerarası müzik yoluyla etkileşimde ve paylaşımda bulunmak amacıyla bu alanda çalışmalar yapan tanınmış müzikolog, besteci ve müzisyenler davet edilmiş olup, çeşitli konferans ve konserler düzenlenmiştir.
Etkinliğin internet sayfası için bağlantıya tıklayınız: https://icm2018.wordpress.com/