Udî Refik Talat Alpman'ın Hayatı ve Saz Eserleri Üzerine Sunum ve Dinleti Gerçekleştirildi

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 2 Haziran 2022

OMÜ Müzikoloji Topluluğu etkinlikleri kapsamında 1 Haziran 2022 tarihinde konser salonumuzda, İstanbul’dan konuk Ud İcracısı Paşa GÜVEN tarafından “Udî Bestekar Refik Talat Alpman-Hayatı ve Saz Eserleri” konulu bir sunum ve dinleti gerçekleştirildi.

OMÜ Müzikoloji Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üye. Fulya AÇIKSÖZ’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin EKER, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Refik Talat Bey’in hayatı ve eserlerini tanıtan GÜVEN, bestekarın saz eserlerinden örnekler seslendirdi. Etkinliğin sonunda Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Paşa GÜVEN’e sunumu için teşekkür etti ve fidan sertifikası takdim etti.