Öğretim Üyemizden Yurt Dışı Etkinliği

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 6 Aralık 2023

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan Bulut, Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında, 27 Kasım – 2 Aralık 2023 tarihleri arasında İtalya’nın Monopoli şehrinde bulundu.

Bulut, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Erasmus kapsamında anlaşması bulunan Monopoli Nino Rota Konservatuvarı’nda, konservatuvarın flüt öğrencileri ile ustalık sınıfı düzenleyip Türk bestecilerinin flüt repertuvarı için yazdıkları eserlerden örnekler sundu ve konservatuvarın gitar alanındaki öğretim üyesi Prof. Antonino Maddonni ile birlikte küçük bir dinleti icra etti. Bulut son olarak, 2 Aralık 2023 tarihinde yine Maddonni ile birlikte halka açık bir flüt – gitar konseri verdi.

Monopoli Nino Rota Konservatuvarı Öğretim Elemanları Antonino Maddonni ve Flavio Maddonni, 2019 yılında Konservatuvarımıza Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında gelerek öğrencilerimizle ustalık sınıfı çalışmaları yapmış ve bir keman - gitar konseri icra etmişti.

2 Aralık 2023 tarihli konserin programı (Besteci – Eser):

• Heitor Villa-Lobos – Bachianas Brasileras No. 5: Aria
  • Heitor Villa-Lobos – Distrubuçao de Flores
  • Heitor Villa-Lobos – Modinha
  • Heitor Villa-Lobos – Melodia Sentimental
  • Antonino Maddonni – Miniature
  • Laurent Boutros - Amasia
  • Astor Piazzolla – Bordel 1900
  • Astor Piazzolla – Café 1930
  • Jacques Ibert – Entr’acte

2 Aralık 2023 tarihli konserin kitapçığına ulaşmak için buraya tıklayınız.