Sunum: Anadolu'nun Kayıp Çalgıları ve Derleme Kültürü (Emrah KAYA) - 16.11.2021

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 18 Temmuz 2022

OMÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Seminerleri kapsamında, Emrah KAYA'nın konuşmacı olarak davetli olduğu "Anadolu'nun Kayıp Çalgıları ve Derleme Kültürü" isimli seminer, 16 Kasım 2021 Salı günü saat 14.00'da OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ, konservatuvar öğretim elemanları, öğrenciler ve konukların katılımıyla gerçekleşti.

Müzik Öğretmeni ve Kültür Bakanlığı Çimon yapım sanatçısı olan Emrah KAYA, seminerin ilk bölümünde yaptığı sunumla özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde yapmış olduğu derlemeleri ve derleme kültürünü anlattı. Kültür Bakanlığı tarafından 13 çalgısı etnografik eser kapsamına alınan KAYA, unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş çalgıları izleyenlere tanıttı. Çalgılardan bazılarını seslendirerek örnekler veren veren Emrah KAYA, öğrencilerle birlikte çalgı yaparak seminerin ikinci bölümünü tamamladı.

Müzikoloji disiplininin, müziğin yalnızca sanatsal değil, bilimsel ve akademik açıdan da ele alındığı bir çalışma alanı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ, Müzikoloji bölümü olarak seminerler serisine devam edeceklerini belirtti.

ek1