Öğretim Elemanlarımızdan Ankara'da Etkinlik

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 19 Temmuz 2023

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Fatih Akbulut, Öğr. Gör Arif Türker Gündoğdu ve Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol, 15. Türkiye Gitar Buluşmasına katılım gösterdiler.

4-7 Temmuz 2023 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (Ankara) bünyesinde gerçekleşen etkinlik, klasik gitarla profesyonel veya amatör olarak ilgilenen herkese açık olacak şekilde konserler, ustalık sınıfları, seminerler ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Etkinlikte ayrıca Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen enstrüman yapımcıları, ürettikleri el yapımı klasik gitarları katılımcıların beğenisine sundu.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Fatih Akbulut, etkinliğin 4 Temmuz 2023 tarihli açılış konserinde sahne aldı. "Küçükay, Sökmen ve Korad Gençlerle Beraber..." başlıklı konserde, Türkiye'nin en eski gitar eğitimcilerinden Erdem Sökmen, Bekir Küçükay ve Kağan Korad’ın, kendi öğrencileri ve genç gitaristlerle oluşturdukları gruplar sahne aldı (Prof. Fatih Akbulut; lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Bekir Küçükay ile tamamlamıştır). Akbulut, Bekir Küçükay, Hande Cangökçe ve Gamze Sözgötürmez ile birlikte gitar dörtlüsü olarak eser icrasında bulundu. Akbulut ayrıca, 7 Temmuz 2023 günü etkinlik kapsamında yer alan "Gitar Dersleri" aracılığıyla, katılımcılara çalıştıkları eserler ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Gitar Dörtlüsünün Konser Programı (Besteci - Eser):

  • Astor Piazzolla - Vuelvo Al Sur
  • Francis Kleynjans - Les 4 Point Cardinaux
  • Isaac Albeniz - Cordoba from "Cantos de Espana Op.232"
  • Pyotr I. Tchaikovsky - Waltz of the Flowers for Guitar Quartet

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğr. Gör. Arif Türker Gündoğdu, el yapımı olarak ürettiği klasik gitarları tüm etkinlik süresince gitar fuarında sergiledi ve katılımcıların beğenisine sundu.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol ise 5 Temmuz 2023 gününde yer alan öğle resitallerinde sahne aldı.

Erol'un Resital Programı (Besteci - Eser):

  • Sergio Assad - Seis Brevidades
  • Abel Carlevaro - Preludios Americanos: No. 3 "Campo"
  • Roland Dyens - Libra Sonatine

Tüm öğretim elemanlarımızın çalışmaları, etkinlik katılımcıları tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

İlgili etkinliğin resmî internet sayfasına ve programına ulaşmak için buraya tıklayınız.