Deprem Nedeniyle Yapılacak İşlemler

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 10 Şubat 2023

Üniversitemizden gelen resmî yazı aşağıdaki gibidir:

06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bir çok ilimizi etkileyen 2 büyük deprem tüm Ülkemizi ve OMÜ Ailesini derinden üzmüştür. OMÜ olarak, depremin ilk günü OMÜ Arama Kurtarma Ekimizi bölgeye göndermiş bulunmaktayız. Aynı gün süreci koordine etmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz ÜNAL Başkanlığında "OMÜ Deprem Koordinasyon Ekibi" oluşturulmuştur.

Bölgenin ihtiyacı olan yardımların bildirilmesi için https://yardim.omu.edu.tr/ otomasyon programı yapılmıştır. Akabinde Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda depremzedelere ulaştırılmak üzere Üniversitemiz tarafından ayni yardımlar toplanmaya başlanmıştır. Ayni yardım toplama süreci 11-12 Şubat (Cumartesi ve Pazar) dahil olmak üzere ikinci bir duyurumuza kadar devam edecektir.

Toplanan 21 bin parça ayni yardımdan oluşan (battaniye, yorgan, giyecek, kuru gıda, jeneratör, ısıtıcı, çocuk maması/bezi, tıbbi yardım vb.) malzemeler bir TIR ile Elbistan'da depremzedelere ulaştırılmıştır. Toplanan ayni yardım TIR'ı doldurduğu zaman tekrar bölgeye sevk edilecektir.

Ayrıca deprem bölgesinde 7 aracımız, 34 sağlık personeli ile 35 arama kurtarma ekibimiz görev yapmaktadır. Diğer taraftan Rektörlüğümüzce deprem bölgesinde yaşayan 2.544 öğrencimiz ile iletişim kurularak durumları ve talepleri öğrenilmiş ve gerekli yardım ve yönlendirme yapılmıştır.

Nakdi yardım yapmak isteyen personel ve öğrencilerimiz nakdi yardımlarını T.C. İçişleri Bakanlığı AFAD'ın https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2 adresinde yer alan hesap numaralarına yapabilirler.

Bunun dışında Fakülte ve Yüksekokullarımıza ulaşan yardım çağrılarına ya da doğrudan personelin tanıdığı, bildiği öğrencilerimizden gelen çağrılara ilişkin doğru ve hızlı yönlendirme yapılabilmesi için omu.deprem.koordinasyon@omu.edu.tr e-posta adresine aşağıdaki bilgilerin eksiksiz doldurularak mail atılması sağlıklı bir işleyiş için önem arz etmektedir.

Yardım Talep Eden Öğrencilerimizden İstenilecek Bilgi:

  • Öğrencinin Adı Soyadı:
  • Fakülte/Bölümü:
  • Telefon:
  • Yardım Talebinin İçeriği:
  • Şu An Hangi İl ve İlçede Olduğu:
  • Depremden Etkilenme Durumu: