Annem İçin Müzik: Sosyal Hizmet Odaklı Müzik Etkinlikleri Projesi

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 17 Haziran 2023

Konservatuvarımız Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz YİĞİT ve Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ, OMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB) tarafından desteklenen “Sosyal Hizmet Odaklı Müzik Etkinlikleri Projesi: Özel Gereksinimli Çocukların Annelerine Yönelik Rekreasyonel Müzik Uygulamaları” adlı proje ekibinde yer aldılar.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Beril Tekeli YİĞİT’in (OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü) yaptığı projede; Araştımacılar Dr. Öğr. Üyesi Senem GÜRKAN (Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü), Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz YİĞİT (OMÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü), Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ (Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü), Arş. Gör. Baran GÜLÜM (Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü) ve OMÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Buse Nur DAĞCI görev yaptılar.

Projenin kapanış etkiniliği olarak 7 Haziran 2023 tarihinde, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir konser verildi. Proje araştırmacılarından Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz’ın yönettiği ve Arş. Gör. Baran Gülüm’ün çalgısı ile eşlik ettiği Annem İçin Müzik Korosu Konseri’nde, OMÜ Devlet Konservatuvarı ile Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri çalgı ve ses performansları ile katılımcı annelerin performanslarına destek oldu. Özel gereksinimli çocukların keyifle dinledikleri konserin son eserinde “Yakup Şef” koroyu yöneterek katkı sundu.

6 ay sürecek proje; temel olarak rekreasyonel (insanların fiziksel, mental ve ruhsal yenilenmesini sağlamaya yönelik) müzik aktiviteleri sayesinde farklı türlerde özel gereksinimli çocuklara sahip annelerin sosyalleşerek, motivasyonlarını arttırıp duygusal yönde güçlenmesini amaçlıyor.

Üniversitemiz tarafından proje ilgili oluşturulan haberlere ve fotoğraf galerilerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/omulu-akademisyenler-projeleriyle-ozel-gereksinimli-cocuklarin-annelerinin-yaninda

https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/annem-icin-muzik-projesi-ekibinden-ozel-cocuklarin-ozel-annelerine-surpriz-anneler-gunu

https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/annem-icin-muzik-korosu-sanatseverlerle-bulustu