Flüt ve Gitar Konserleri Serisi İcra Edildi

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 17 Ekim 2022

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Başkanı ve Öğretim Üyesi Doç. Fatih AKBULUT (Gitar) ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Seçil Soytok NALÇACI (Flüt) iş birliğinde “Flüt ve Gitar Konserleri” gerçekleştirildi.

Birinci konser 13 Ekim 2022 Perşembe günü, Üniversitemizin Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde yer alan İletişim Fakültesi Konser Salonu’nda yer aldı. Fakültenin Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülten ARSLANTÜRK’ün açılış konuşmasından sonra sanatçılar icralarını gerçekleştirdiler. Konserde öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun katılımı dikkat çekti. Konser sonunda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sinan KAYA, sanatçılara çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

İkinci konser 14 Ekim 2022 Cuma günü, Üniversitemizin Güzel Sanatlar Kampüsü’nde yer alan Konservatuvarımızın Konser Salonu’nda icra edildi. Konser, öğretim elemanları, öğrenciler ve konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Her iki konserde de Akbulut ve Nalçacı tarafından Isaac Albéniz’in “Granada”, Jacques Ibert’in “Entr’acte”, Astor Piazzolla’nın “Oblivion”, “Bordel 1900”, “Cafe 1930”, “Nightclub 1960” ve Harold Arlen’in “Somewhere Over the Rainbow” eserleri seslendirildi. Konserde seslendirilen “Granada”, “Oblivion” ve “Somewhere Over the Rainbow” eserlerinin flüt-gitar için düzenlemeleri Doç. Fatih AKBULUT tarafından yapıldı.