2023 Yılında Düzenlenen Etkinlikler

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Prof. Olga Hasanova Sınıfı öğrencileri tarafından 27 Aralık 2023 tarihinde piyano dinletisi sunuldu.

Konserde icracı olarak Konservatuvarımız Piyano Sanat Dalı Lisans 1. Sınıf Öğrencileri Aybüke Gültekin ve Beren Melis Menekşe ile Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi İlayda Numan yer aldı. Gültekin, Menekşe ve Numan, çalışmalarını Öğretim Üyemiz Prof. Olga Hasanova ile sürdürmektedir.

Konser Programı:

Aybüke Gültekin

  • C.P.E. Bach – Solfegietto
  • B. Toptaş – Divane Aşık Gibi
  • Y. Durak – Aksu

Beren Melis Menekşe

  • J.S. Bach – Prelüd-Füg Re majör (Birinci Cilt)
  • F. Chopin – Sol bemol Majör Etude, Op. 25
  • A.A. Saygun – Aksak Ritimli Prelüd No. 12

İlayda Numan

  • Prelüd – Füg Si minör (İkinci Cilt)
  • J. Haydn – Do majör Sonat No. 2, 3. Bölüm
  • F. Lizst – Consolation Re bemol majör

Haber metni: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/olgapnokons2023

olgakons1

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Özgür Eser, 25 Aralık 2023 tarihinde Piyano dinletisi gerçekleştirdi.

Eser, yüksek lisans çalışmalarını Konservatuvarımız Dr. Öğr. Üyesi Pınar Beşevli danışmanlığında yürütmektedir.

Konser Programı:

  • J.S. Bach – Re minör Prelüd ve Füg, No. 6, BWV 851
  • U.C. Erkin – Duyuşlar: Zeybek Havası
  • J. Cage – 4:33
  • S. Rachmaninoff – Morceaux de Fantasie Op. 3: No. 2 "Prelude"
  • Ö. Eser - Salınım
  • F. Say – Kara Toprak

Haber metni: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/leepno2023

ozgurafis1

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Etik ve Sosyal Hizmet Topluluğu işbirliği ile düzenlenen “Akademide Kadın Buluşmaları” etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi. Etkinlikte Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz da konuşmacı olarak yer aldı.

Haber metni: https://www.haberexpres.com.tr/akademide-kadin-bulusmalari-100354h.htm

ogz1

Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında 07.12.2023 tarihinde kurumumuzda bulunan suça sürüklenen çocukların keyifli vakit geçirmeleri ve çocuklara müzik sevgisini aşılamak için Rock konseri düzenlendi. Kurumumuzun kapalı spor salonunda gerçekleştirilen konser etkinliğinde söylenen şarkılara kurumumuzda bulunan çocukların da eşlik etmesi ile eğlenceli anlar yaşandı. Konser etkinliğimiz, hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından etkinlikle ilgili oluşturulan haber metni: https://kavakcocik.adalet.gov.tr/kurumumuzda-rock-konseri-duzenlendi

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı ve Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı ile Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanları ve Öğrencileri tarafından, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü sebebi ile Mevlana Anma Haftası Konseri gerçekleştirildi.

"Neylerse; Neyler Güzel Eyler" başlıklı konser, 15 Aralık 2023 günü OMÜ Kurupelit Kampüsü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Mavi Salonda gerçekleşti.

Konservatuvarımız Öğretim Elemanları'ndan Doç. Dr. Emre Pınarbaşı ney, Öğr. Gör. Abdullah Kadir Özaydın tanbur, Öğrencilerimizden Mücahit Işıklı ney ve Erkan Karabatak ritim enstrümanlarında icracı olarak yer aldı. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ferit Bulut ise ney icracısı olarak konserde yer aldı.

Haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

neyafis

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz Yiğit, piyano dinletisi icra etti.

1 Aralık 2023 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yapılan dinleti, Üniversitemiz Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencilerinin seçmeli olarak aldıkları "Sanat ve Tıp" dersi kapsamında gerçekleştirildi.

Program (Besteci - Eser)

  • D. Scarlatti - Fa minör Sonat K. 466
  • W. A. Mozart - "Ah, vous dirari-je maman" Üzerine 12 Varyasyon K. 265
  • B. Bartok - Romanian Folk Dances Sz. 56
  • C. V. Alkan - Recueil de Chants Op. 65: No. 6 Barcarolle
  • B. Bartok - Allegro Barbaro Sz. 49
  • J. Sibelius - Piyano için 13 Parça Op. 76: No. 2 Etude

Dinletiye ait fotoğraf ve video galerisi için buraya tıklayınız.

ersozafis

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan Bulut, Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında, 27 Kasım – 2 Aralık 2023 tarihleri arasında İtalya’nın Monopoli şehrinde bulundu.

Bulut, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Erasmus kapsamında anlaşması bulunan Monopoli Nino Rota Konservatuvarı’nda, konservatuvarın flüt öğrencileri ile ustalık sınıfı düzenleyip Türk bestecilerinin flüt repertuvarı için yazdıkları eserlerden örnekler sundu ve konservatuvarın gitar alanındaki öğretim üyesi Prof. Antonino Maddonni ile birlikte küçük bir dinleti icra etti. Bulut son olarak, 2 Aralık 2023 tarihinde yine Maddonni ile birlikte halka açık bir flüt – gitar konseri verdi.

Monopoli Nino Rota Konservatuvarı Öğretim Elemanları Antonino Maddonni ve Flavio Maddonni, 2019 yılında Konservatuvarımıza Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında gelerek öğrencilerimizle ustalık sınıfı çalışmaları yapmış ve bir keman - gitar konseri icra etmişti.

2 Aralık 2023 tarihli konserin programı (Besteci – Eser):

  • Heitor Villa-Lobos – Bachianas Brasileras No. 5: Aria
  • Heitor Villa-Lobos – Distrubuçao de Flores
  • Heitor Villa-Lobos – Modinha
  • Heitor Villa-Lobos – Melodia Sentimental
  • Antonino Maddonni – Miniature
  • Laurent Boutros - Amasia
  • Astor Piazzolla – Bordel 1900
  • Astor Piazzolla – Café 1930
  • Jacques Ibert – Entr’acte

Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.

2 Aralık 2023 tarihli konserin kitapçığı için buraya tıklayınız.

afis

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Piyano Günleri" kapsamında, "Nöroçizim ve Müzikal Doğaçlama" konulu bir seminer verdi.

23 Kasım 2023 tarihinde Anadolu Üniversitesi Ulvi Cemal Erkin Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, öğretim elemanları ve öğrencilerden büyük beğeni topladı.

Etkinliğe ait haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

wo1

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Genel Müzikoloji Anabilim Dalı Öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Beşevli danışmanlığında hazırladıkları, "Müzik Tarihinde Romantik Dönem ve Etkileri" başlığı altında sunumlar gerçekleştirdi.

23 Kasım 2023 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Müzikoloji Bölümü Öğrencilerinden Başak Kara "Yer, Zaman ve Düşün Ekseninde Romantik Dönem ve Özellikleri", Naz Kayserili "Romantik Dönemde Kullanılan Türler, Biçimler ve Çalgılar", Onur Önder "Romantik Dönem Bestecileri", Serhat Çohadar "Romantik Dönemde Opera" başlıklı çalışmalarını sundular. Etkinliğe Konservatuvarımız personeli ve öğrencileri katılım gösterdi.

Etkinliğin sonunda öğrencilerimiz, Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. Muzaffer Özgü Bulut'tan teşekkür belgelerini aldılar.

Konserin haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

pinarafis

Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı Ols CINXO tarafından, 15 Kasım 2023 günü, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda "Keman - Piyano" konseri icra edildi.

Yoğun katılım gözlemlenen konserde Hasanova ve Cinxo, W. A. Mozart'ın 25 numaralı Keman - Piyano Sonatı ve 5 numaralı Keman Konçertosu'nu seslendirdiler.

Konserin haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

olgaolskonser2023

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Muzaffer Özgü BULUT, 4. Uluslararası İpek Yolu Müzik ve Sanat Konferansı kapsamında, Beden Müziği üzerine bir Atilla Çağdaş Değer ve Muammer Son Korosu ile birlikte bir konser gerçekleştirdi.

Özgü Bulut'un bestelediği Bahaneler - Çareler, Devr-i Kebir, Body Music Museum ve Evsat adlı çember şarkılarının yanı sıra Keith Terry'nin derlediği Aka Pigmelerinden bir çember şarkısından ve Beden Müziği düzenlemeli Manastır Türküsü'nden oluşan program, dahil edici (inklüsif) özellikli bir performans ortamında seslendirildi; izlemeye gelenler ile sahne ekibi bir arada şarkı söyleyerek bedenlerini çalarak müzik yaptılar.

Konferans Kitapçığı: https://ipekyolukonferansi.org/Docs/Ipek-Yolu-Muzik-ve-Sanat-Konferansi-Program-v1.pdf

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Muzaffer Özgü BULUT, MÜZED 5. Ankara Müzik Öğretmenleri Semineri kapsamında, Beden Müziği konulu bir seminer gerçekleştirdi.

3 Kasım 2023 tarihinde Gazi Üniversitesi Konser Salonu'nda gerçekleşen seminerde Bulut, Tugay Başar'ın tanımladığı KeKeÇa Sese Yol Açan Hareket mekanizmalarını merkeze alarak sese yol açan hareketten ritim kalıbına gidiş temalı bir atölye gerçekleştirdi.

Konferans Kitapçığı: https://ipekyolukonferansi.org/Docs/Ipek-Yolu-Muzik-ve-Sanat-Konferansi-Program-v1.pdf

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Olga Hasanova ve Öğr. Gör. Sıla Çakar tarafından "Piyano ve Çello Konseri" icra edildi.

1 Kasım 2023 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, solo piyano ve çello - piyano ikilisi olarak eserler seslendirildi. Konserde ayrıca Prof. Olga Hasanova tarafından eserler ile ilgili açıklamalar yapıldı. Konsere OMÜ personeli ve öğrencileri tarafından yoğun katılım sağlandı.

Konser Programı (Besteci - Eser):

  • D. Scarlatti - Re minör Sonat, K. 9
  • L. van Beethoven - Piyano Sonatlarından Seçmeler: Op. 10 No: 3'ten 2. Bölüm, Op. 28'den 2. Bölüm, Op. 31 No. 2 'den 3. Bölüm
  • C. Debussy - Çello - Piyano Sonatı, L. 135

Konserin haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

odamuzkonser2023

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Seyhan BULUT (Flüt) ve Araş. Gör. Mustafa Çağatay EROL (Gitar), 23 Ekim 2023 tarihinde, Samsun Kültür ve Sanat Platformu tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen "Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri 2023" etkinliği kapsamında bir dinleti sundu.

Dinleti Programı (Besteci - Eser):

  • Heitor Villa-Lobos - Bachianas Brasileiras No. 5: Aria
  • Heitor Villa-Lobos - Modinha
  • Neşet Ertaş - Zülüf Dökülmüş Yüze (Düzenleme: Bekir Küçükay)
  • Cihangir Cihangirov - Çağırıram Gel (Düzenleme: Bekir Küçükay)

Etkinlikle ilgili haber metnine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Etkinlikle ilgili fotoğraf ve video galerisini görmek için buraya tıklayınız

skso2023

Üniversitemizin farklı kuşaklarından mezunlarının katıldığı OMÜ Mezunlar Günü’nün akşam yemeği etkinliği, 13 Ekim 2023 tarihinde OMÜ Konukevi’nde gerçekleşti. Yemeğe Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, eski Milletvekili Akif Gülle, Sinop Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, TÜİK Bölge Müdürü Halil Emecen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır ile Prof. Dr. Murat Terzi, Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, akademisyenler ve mezun öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı öğrencilerimizden İbrahim Can Kanlısu (Bağlama), Erkut Yıldız (Bağlama), Emine Enzel Ocaklı (Bendir) ve Faruk Çetin (Vokal) katılımcılara bir dinleti sundular. OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencisi Baha Karpuz (gitar) da öğrencilerimize eşlik etti.

Öğrencilerimiz Rektör Ünal’dan teşekkür belgesi aldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlikle ilgili detaylı haber için buraya tıklayınız.

omumg2023

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Özgü Bulut, Barselona'da Escola Superior de Música de Catalunya'nın orkestra salonunda etkileşimli beden müziği resitali gerçekleştirdi. Konser CanalESMUC'ta yayınlandı.

Konser Programından:

Sanatçı Özgü Bulut 15 yıldır beden müziğiyle ilgili çalışmalar yapıyor ve araştırmalar yapıyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından verilen bursla Ekim 2022'den bu yana Barselona'da yaşıyor ve burada Dr. Melissa Mercadal'ın gözetiminde katılımcı bir araştırma/eylem geliştirdi. Sanatçı, beden müziği uygulamalarının müdahalelerine ve kariyerine katkılarını öğrenmek amacıyla Katalan Müzik Terapi Derneği üyeleriyle çalışmış ve aynı zamanda müzik terapistler için eğitim programlarına entegre edilecek beden müziği kursunu müzik terapistlerle birlikte geliştirmiştir.

Beden Müziği İcracısı ve Bestecisi

Bulut, Barselona'da kaldığı süre boyunca, Beden Müziği Müzesi adında, halkın ritmik kalıpları ve müzik tarzlarını çoksesliliğin ortasında deneyimleyebileceği, iki veya üç sanatçıdan birinin taklitiyle yenilikçi bir müze modeli yarattı. "Hareket eden ve ses çıkaran taklit heykeller" gibi hareket ediyorlar. Bu şekilde halkın her üyesi performansın katılımcısı haline gelir. Katılımcılar, deneyimlerinin içeriğine ilişkin ilgili bilgilere ve eğitici videolara erişmek için QR kodunu taramalıdır.

Özgü Bulut'un rastgele etkileşimli bu bestesi, yakın zamanda Madrid, Barselona, ​​​​Zaragoza ve Palma de Mallorca'daki Caixaforum Yaz Geceleri'nde KeKeÇa Body Music Ensemble grubuyla birlikte seslendirildi.

Müzikal İlham

Besteci ve icracı olarak Bulut, sözlü cümlelerin çok ritmik dokularının yanı sıra Osmanlı saray müziğinin kültürel ritmik kalıplarını ve Balkan veya Anadolu folklorunun diğer ritimlerini kullanmayı seviyor. Melodileri senfonik repertuardan, Türk Makam müziğinden, blues ve rock'tan etkiler taşıyor. Konser programında Bulut'un solo ve interaktif eserlerinin yanı sıra Tugay Başar ve Sandy Silva'nın birer bestesinin yorumu yer alıyor. Keith Terry, Fernando Barba ve Leela Petronio gibi ustalardan ilham alındığı gözlenebilir.

Bulut, Codarts Rotterdam'dan klasik perküsyon diplomasına, müzikoloji alanında yüksek lisans derecesine ve perküsyon performansı alanında DMA derecesine sahiptir. Halen OMÜ Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü'nde profesör olarak görev yapmaktadır. Bu konser aslında Barselona deneyimine bir veda partisi.

Beden Müziği Eserlerinin Listesi

  • Sandy Silva'nın Tourlette adlı eseri.
  • Görünen, Tugay Başar.
  • Tuhaf, Özgü Bulut. Bulut'un perküsyon dörtlüsü için bestesinin solo icrası.
  • Evsat, Özgü Bulut. Evsat adı verilen 26 vuruşluk usul kalıbına dayanmaktadır.
  • Bahaneler – Çareler, Özgü Bulut. Dört bölümlük dairesel şarkı, sözleri Mevlana Celaleddin Rumi'ye ait.
  • Bulut Gelir Seher ile düzenlemeleri Özgü Bulut'a ait. Üsküp'ten Türkçe bir türkü.
  • Barbapapa's Groove Üzerine Bir Çeşitleme: Aklımda Barba, Özgü Bulut. Barbatuques Beden Perküsyon Grubu'nun kurucusu ve bestecisi Fernando Barba'ya ithaf edilmiş müzik.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından düzenlenen “OMÜ Akademik ve İdari Personeli İçin Türk Halk Müziği Koro Çalışmaları" nın çıktısı olarak 18 Temmuz 2023 Salı günü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon'da "TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ" gerçekleştirildi.

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ tarafından yönetilen konserde, üniversitemizin farklı birimlerinden gelen akademik ve idari personelin yanı sıra, konservatuvarımız öğrencileri de icracı olarak sahne aldılar.

Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız

omupersonel-konserafis1

Özgü Bulut'un çeşitli beden müziği stillerine ve kültürel ritim kalıplarına atıf yapan taklit edilebilir müzikal malzeme kullanarak bestelediği 20 dakika süreli aleatorik seyirci etkileşimli müzik ilk gün Francesca Salcedo ve Özgü Bulut tarafından; diğer günlerde Özgü Bulut'un üyesi olduğu KeKeÇa Beden Müziği Topluluğu'ndan Ayşe Akarsu ve Gökçe Gürçay ile birlikte Katalonya'nın önde gelen sanat-sergi kurumlarından Caixaforum'un Madrid, Barselona, Zaragoza ve Palma'daki merkezlerinde toplam 13 kez sahnelendi.

7'den 77'ye

... "Bir adım atın ve hareketli heykelin bir parçası olun: multiritmik ve polifonik bir ortamda kendi bedeninizle müziği taklit edin, senkronize olun ve ona uyum sağlayın. Beden Müziği Müzesi, izleyicilerin çeşitli beden müziği tarzları ve ritim kalıplarını deneyimlemeleri ve keşfetmeleri için canlı heykellerin etkileşimli bir performansını sunuyor.

Uluslararası ve yerel kültürle çalışan, beden perküsyonu ve müzik aracılığıyla sanatsal ve eğitimsel projeler sunan bir grup olan KeKeÇa Beden Müziği Topluluğu, dersler ve atölye çalışmaları veriyor; gençlerle, dezavantajlı gruplarla ve dünya çapındaki diğer topluluklarla işbirlikleri ve projeler geliştiriyor."

Etkinlik Duyurusu: https://caixaforum.org/es/madrid/p/museo-de-la-musica-corporal_a148401715

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Fatih Akbulut, Öğr. Gör Arif Türker Gündoğdu ve Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol, 15. Türkiye Gitar Buluşmasına katılım gösterdiler.

4-7 Temmuz 2023 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (Ankara) bünyesinde gerçekleşen etkinlik, klasik gitarla profesyonel veya amatör olarak ilgilenen herkese açık olacak şekilde konserler, ustalık sınıfları, seminerler ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Etkinlikte ayrıca Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen enstrüman yapımcıları, ürettikleri el yapımı klasik gitarları katılımcıların beğenisine sundu.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Fatih Akbulut, etkinliğin 4 Temmuz 2023 tarihli açılış konserinde sahne aldı. "Küçükay, Sökmen ve Korad Gençlerle Beraber..." başlıklı konserde, Türkiye'nin en eski gitar eğitimcilerinden Erdem Sökmen, Bekir Küçükay ve Kağan Korad’ın, kendi öğrencileri ve genç gitaristlerle oluşturdukları gruplar sahne aldı (Prof. Fatih Akbulut; lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Bekir Küçükay ile tamamlamıştır). Akbulut, Bekir Küçükay, Hande Cangökçe ve Gamze Sözgötürmez ile birlikte gitar dörtlüsü olarak eser icrasında bulundu. Akbulut ayrıca, 7 Temmuz 2023 günü etkinlik kapsamında yer alan "Gitar Dersleri" aracılığıyla, katılımcılara çalıştıkları eserler ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Gitar Dörtlüsünün Konser Programı (Besteci - Eser):

  • Astor Piazzolla - Vuelvo Al Sur
  • Francis Kleynjans - Les 4 Point Cardinaux
  • Isaac Albeniz - Cordoba from "Cantos de Espana Op.232"
  • Pyotr I. Tchaikovsky - Waltz of the Flowers for Guitar Quartet

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğr. Gör. Arif Türker Gündoğdu, el yapımı olarak ürettiği klasik gitarları tüm etkinlik süresince gitar fuarında sergiledi ve katılımcıların beğenisine sundu.

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol ise 5 Temmuz 2023 gününde yer alan öğle resitallerinde sahne aldı.

Erol'un Resital Programı (Besteci - Eser):

  • Sergio Assad - Seis Brevidades
  • Abel Carlevaro - Preludios Americanos: No. 3 "Campo"
  • Roland Dyens - Libra Sonatine

Tüm öğretim elemanlarımızın çalışmaları, etkinlik katılımcıları tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Etkinlik ile ilgili fotoğraf galerisi, resmî internet sayfası ve programa ulaşmak için buraya tıklayınız.

tgb15

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Münevver ŞENDURAN yönetiminde, Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Öğrencileri tarafından 22 Haziran 2023 tarihinde, Konservatuvarımızın Konser Salonu’nda yıl sonu konseri icra edildi.

Haber ve Fotoğraf Galerisi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/yil-sonu-konseri-22-haziran-2023

Konser programına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Sazlar

  • Ayşenur KABATAŞ - Kanun
  • Baturay MUTLU - Keman
  • Cumali GÜNGÖR - Ud
  • Çetin Buğra ÖZBİLGİN - Gitar
  • Emine Enzel OCAKLI - Keman
  • Erkan KARABATAK - Tef
  • İlker KARAÇALI - Bendir
  • Mehmet Kerim GÜNEYSU - Klarnet
  • Muhammet HATİPOĞLU - Bas Gitar
  • Nuri Can YALÇIN - Piyano
  • Pınar Gökçe PAMBUK - Kanun
  • Serhat ÇELİKEL - Klarnet
  • Yiğit Zaferhan YİĞİTER - Ney

Koro

  • Alican MAZLUM
  • Ayşenur KANAT
  • Bahar ERDEM
  • Baran ADIGÜZEL
  • Büşra İNANÇ
  • Elif BALCI
  • Emre Dağ
  • Faruk ÇETİN
  • Gaye KARAİBİŞ
  • Hicabi KARA
  • İbrahim Can KANLISU
  • Muhammet Özcan KATİPOĞLU
  • Nesil Berdan SOY
  • Nevra KURTOĞLU
  • Nilay ESENKAYA
  • Nursima TERZİ
  • Pelin YURT
  • Selin GÜLTEKİN
  • Tuba ARALAN
  • Umut ERDEN
  • Ümit ÜNLER

fms1

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı Öğrencisi Sıla ÇAKAR (Viyolonsel), Konservatuarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. SERHAT YENER yönetiminde, 21 Haziran 2023 tarihinde bir konser icra etmiştir. Konserde ayrıca Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Beril Tekeli YİĞİT de piyano icracısı olarak yer almıştır.

Haber ve Fotoğraf Galerisi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/lisansuestue-egitim-enstituesue-resital-repertuvari-i-konseri-27-ocak-2023

sc1

WhatsApp%20G%C3%B6rsel%202023-06-22%20saat%2013.58.42

Konservatuvarımız, Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile işbirliği çerçevesinde, 20 Haziran 2023 tarihinde bir konser vermiştir.

Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından yapılan haber aşağıdadır:

Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle kurumumuzda bulunan suça sürüklenen çocuklara yönelik olarak konser etkinliği düzenlendi. Kurumumuzun kapalı spor salonunda gerçekleştirilen konser etkinliğinde söylenen şarkılara kurumumuzda bulunan çocuklar da eşlik etti. Konser etkinliğimiz, katılımcılara teşekkür belgesi verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

Haber kaynağı ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı Öğrencsi Hilmi Nadir YÜKSEL, Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA yönetiminde bir viyola resitali icra etti. İlgili etkinlik, 19 Haziran 2023 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda icra edildi.

Haber ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

Resital Programı

Hilmi Nadir YÜKSEL (Viyola) Gulshan ANNAGHIYEVA (Piyano)

J.S. BACH - Solo Viyola Süiti, No. 5, BWV 1011 (Preludio, Sarabanda, Gavotte I & II)

F. SCHUBERT - Sonata for Arpeggione and Piano in A minor

N. BAŞEĞMEZLER - Vals

N. BAŞEĞMEZLER - Armağan I

nrafis

OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı Öğrencsi Hilmi Nadir YÜKSEL, Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA yönetiminde bir oda müziği konseri icra etti. İlgili konser 12 Haziran 2023 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda icra edildi.

Haber ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

Konser Programı

Hilmi Nadir YÜKSEL (Viyola) Gulshan ANNAGHIYEVA (Piyano)

G.F. TELEMANN - Viyola ve Orkestra İçin Konçerto

M. RAVEL - Pavane Pour Une Infante Defunte

G. FAURE - Elegie

M. GLINKA - Viola ve Piyano İçin Sonata

nomafis

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans Programı Öğrencileri İlayda NUMAN, Ayberk ALAN ve Latife YELKEN'in piyano dinletisi, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOVA'nın yönetiminde, 7 Haziran 2023 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda icra edildi.

Konser Programı

İlayda NUMAN (Piyano)

J. HAYDN - Sonat Hob. 35 C-Dur: 1. Bölüm

Y. DURAK - Değirmen

===================================

Ayberk ALAN (Piyano)

J.S. BACH - Partita do minör Sinfonia

L. van BEETHOVEN - Sonat Op. 28: 2. ve 3. Bölüm

C. DEBUSSY - Reverie

===================================

Latife YELKEN (Piyano)

D. SCARLATTI - Sonat L. 449, h-moll

C. DEBUSSY - Arabesque

Fotoğraf Galerisi için buraya tıklayınız.

oh1

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Lisans 4. Sınıf Öğrencileri Nevra KURTOĞLU ve Orhan YOLCU, Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Murat GÜREL danışmanlığında hazırladıkları "Bitirme Projesi Dersi Sunumları” etkinliğini gerçekleştirdiler.

2 Haziran 2023 Cuma günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Kurtoğlu,"Haydar TATLIYAY'ın Acem-Aşîrân Semâisi İcrâsının Transkripsyonu ve Analizi" Yolcu ise "Ahmed Avni KONUK'un Rast Kâr-ı Nâtık Eserindeki Rast Perde Düzenini Kullanan Makamların Nazarî Analizi" isimli çalışmalarını sundular.

Fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız

mgweb

Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat GÜREL'in öğrencileri tarafından keman konseri icra edildi.

26 Mayıs 2023 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı'nda icra edilen konserde Doç. Dr. Murat GÜREL'in öğrencileri Baturay MUTLU, Büşra İNANÇ, Emine Enzel OCAKLI, Melike EKMEKÇİ ve Ümit DEMİRKOL Geleneksel Türk Müziği'nden icra örnekleri sundular.

İcracılar ve Konser Programı:

Melike EKMEKÇİ - Rast Peşrev (Benli Hasan Ağa)

Büşra İNANÇ - Bûselik Medhâl (Çinuçen TANRIKORUR)

Emine Enzel OCAKLI - Kürdîlihicazkâr Saz Semâisi (NECDET YAŞAR)

Ümit DEMİRKOL - Neveser Saz Semâisi (Çılgın) (GÖKSEL BAKTAGİR)

Baturay MUTLU - Neveser Saz Semâisi (NECDET YAŞAR), Kürdîlihicazkâr Longa (Kemâni Sebuh Efendi)

mgweb1

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Seyhan BULUT (Flüt) ve Arş. Gör. Mustafa Çağatay EROL (Klasik Gitar), Samsun Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 26 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen "Samsun Üniversitesi 5. Kuruluş Yıldönümü" Etkinliği kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da müzik dinletisi icra etmişlerdir.

Dinleti Programı (Besteci - Eser):

H. VILLA-LOBOS - Bachianas Brasileras No. 5: Aria

R. HACIYEV - Gülüm Sensiz

H. VILLA-LOBOS - Modinha

H. VILLA-LOBOS - Sentimental Melody

J. JAHANGIROV - Çağırıram Gel

N. ERTAŞ - Zülüf

L. BOUTROS - Amasia

Etkinlikle ilgili haber ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

sc1

sc2

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Arş. Gör. Mustafa Çağatay EROL, ODTÜ 16. Uluslararası Klasik Gitar Festivali kapsamında bir konser verdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Klasik Gitar Topluluğu tarafından 3-4-5 Mayıs 2023 tarihleri ve ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda düzenlenen festivalde Erol, 4 Mayıs 2023 günü, Türk ve yabancı bestecilerin eserlerinden oluşan 45 dakikalık bir konser programı sundu.

Konser programına ulaşmak için buraya tıklayınız.

odtukgf16

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Genel Müzikoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fulya AÇIKSÖZ, Erasmus+ Projesi “Ders Verme Hareketliliği” kapsamında 2-6 Mayıs 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentinde bulundu.

Katalonya Müzik Yüksekokulu (Escola Superior de Música de Catalunya [ESMUC]) Müzikoloji Bölümü’nde “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Müzik Türleri”, “Türkiye’de Popüler Müziğin Kültürel ve Müzikal Elementleri” ve "Türkiye’de Roman Müziği” konulu seminerler veren Açıksöz, Prof. Marc Heilbron, Prof. Gianni Ginesi ve Prof. Rolf Backer’ın sınıflarında bölüm öğrencileriyle buluştu.

Seminerlerin fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Özgü Bulut, Barselona'da yürütmekte olduğu Beden Müziğinin Müzik Terapi alanına katkıları üzerine araştırması ile ilgili olarak, Perküsif dansçı ve dans antropoloğu Natasha Martin ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Konservatuvarımız Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz YİĞİT ve Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ, OMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB) tarafından desteklenen “Sosyal Hizmet Odaklı Müzik Etkinlikleri Projesi: Özel Gereksinimli Çocukların Annelerine Yönelik Rekreasyonel Müzik Uygulamaları” adlı proje ekibinde yer aldılar.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Beril Tekeli YİĞİT’in (OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü) yaptığı projede; araştımacılar Dr. Öğr. Üyesi Senem GÜRKAN (Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü), Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz YİĞİT (OMÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü), Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ (Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü), Arş. Gör. Baran GÜLÜM (Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü) ve OMÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Buse Nur DAĞCI görev yaptılar.

6 ay sürecek proje; temel olarak rekreasyonel (insanların fiziksel, mental ve ruhsal yenilenmesini sağlamaya yönelik) müzik aktiviteleri sayesinde farklı türlerde özel gereksinimli çocuklara sahip annelerin sosyalleşerek, motivasyonlarını arttırıp duygusal yönde güçlenmesini amaçlıyor.

Proje ile ilgili detaylı bilgi ve gerçekleştirilien etkinlikler için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/omulu-akademisyenler-projeleriyle-ozel-gereksinimli-cocuklarin-annelerinin-yaninda

https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/annem-icin-muzik-korosu-sanatseverlerle-bulustu

https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/annem-icin-muzik-projesi-ekibinden-ozel-cocuklarin-ozel-annelerine-surpriz-anneler-gunu

aim1w

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Prof. Muzaffer Özgü Bulut'un; Ayşe Akarsu, Ana Llombart ve David Beneito'nun ESMuC Barselona'da Fernando Barba'nın anısına kaydettikleri Dialogues (Diyaloglar) adlı eser 2023 Dünya Beden Müziği günü için düzenlenen festival kapsamında yayınlandı.

Uluslararası Beden Müziği Günü 2023 Etkinlik Listesi için buraya tıklayınız: https://internationalbodymusicfestival.com/day-of-body-music/2023-edition/

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı Öğrencisi Sıla ÇAKAR (Viyolonsel), Konservatuarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. SERHAT YENER yönetiminde, 27 Ocak 2023 tarihinde bir konser icra etmiştir. Konserde ayrıca Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Beril Tekeli YİĞİT de piyano icracısı olarak yer almıştır.

Haber ve Fotoğraf Galerisi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/lisansuestue-egitim-enstituesue-resital-repertuvari-i-konseri-27-ocak-2023

Konser programına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Afi%C5%9F%20%C5%9Eablon

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı Öğrencisi Hilmi Nadir YÜKSEL, Konservatuarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA yönetiminde, 25 Ocak 2023 tarihinde bir viyola resitali icra etmiştir.

Haber ve fotoğraf galerisi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/prof-gulshan-annaghiyeva-lisansuestue-resitaller-ve-oda-muezigi-konseri-20-23-25-ocak-2023

Resital programı için buraya tıklayınız.

g3

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı Öğrencileri Orkun ÜNAL ve Hilmi Nadir YÜKSEL, Konservatuarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA yönetiminde, 23 Ocak 2023 tarihinde bir oda müziği konseri icra etmiştir.

Haber ve fotoğraf galerisi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/prof-gulshan-annaghiyeva-lisansuestue-resitaller-ve-oda-muezigi-konseri-20-23-25-ocak-2023

Konser programı için buraya tıklayınız.

g2

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı Öğrencisi Orkun ÜNAL, Konservatuarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gulshan ANNAGHIYEVA yönetiminde, 20 Ocak 2023 tarihinde bir viyolonsel resitali icra etmiştir.

Haber ve fotoğraf galerisi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/prof-gulshan-annaghiyeva-lisansuestue-resitaller-ve-oda-muezigi-konseri-20-23-25-ocak-2023

Resital programı için buraya tıklayınız.

g1

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Olga HASANOVA tarafından düzenlenen oda müziği konseri, 12 Ocak 2023 tarihinde, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda icra edildi.

Konserde icracı olarak Müzik Bölümü Öğr. Gör. Sıla ÇAKAR (Viyolonsel), OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Müzikte Yorumculuk Yüksek Lisans Öğrencileri Latife Yelken ile Ayberk Alan (Piyano) ve Müzisyen Mehmet AKÇIN (Piyano) icracı olarak yer aldı.

Fotoğraf Galerisi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/lisansuestue-egitim-enstituesue-oda-muezigi-konseri-12-ocak-2023

Konser Programı:

J.S. BACH-C.GOUNOD – Prelüd Do majör

P. TCHAIKOVSKIY – Sentimental Vals

R. SCHUMANN – Arabesque

J. MASSENET – Meditation

A. PIAZZOLA - Libertango

M. AKÇIN – Çello-Piyano Sonatı

olgaodamuz2023

Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Lisans 3. Sınıf Öğrencileri, Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ yönetiminde aldıkları "Türk Müziği Koro" Dersi kapsamında bir yıl sonu dinletisi gerçekleştirdi.

Fotoğraf Galerisi: https://konservatuvar.omu.edu.tr/tr/haberler/oegrencilerimizden-tuerk-muezigi-koro-dinletisi

Yöneten ve Düzenleyen: Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ

Saz Heyeti

Baturay MUTLU (Keman)

Erkan KARABATAK (Darbuka)

Ersen ERSEN (Kaval)

Hicabi KARA (Bağlama)

İbrahim Can KANLISU (Bağlama)

Serhat ÇELİKEL (Klarnet)

Ümit DEMİRKOL (Keman)

Koro

Bahar ERDEM

Baran ÖMRÜNOLSUN

Büşra İNANÇ

Cumali GÜNGÖR

Emine Enzel OCAKLI

Emre DAĞ

Erkut YILDIZ

Faruk ÇETİN

Furkan TÜRK

Nilay ESENKAYA

Pelin YURT

Selin GÜLTEKİN

Umut ERDEN

Seslendirilen Eserler

Aman Ey Aman Of

Beyler (De) Bahçesinde Kandiller Yanar

Bağlamam Perde Perde

Derdinden Del Oldum İnan

Uzun Kavak

Gemiler Giresune

Verçenik

Vardım Ki Yurdundan Ayak Göçürmüş

Yaylanın Soğuk Suyu

1