Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) bünyesinde, Üniversitemizin 50. kuruluş yılı şerefine bir Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Etkinlik, Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Öğr. Gör. Dr. Oğuz Yılmaz şefliğinde Üniversitemiz akademik ve idari personeli ve OMÜ Türk Halk Müziği Topluluğunun katılımıyla, 18 Nisan 2025 cuma günü, OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Mavi Salon'da icra edildi.
Üniversitemiz tarafından etkinlik ile ilgili yapılan haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.
Konser programını görüntülemek için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan Cihangir yönetiminde bir oda müziği konseri gerçekleşti.
15 Nisan 2025 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde, Prof. Seyhan Cihangir, Cihangir'in oda müziği çalışmalarını sürdürdüğü lisans ve yüksek lisans öğrencileri, öğretim elemanları ve konuk sanatçılar icracı olarak yer aldı. Etkinliğin sunuculuğunu Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Beşevli üstlendi.
Konserde Yer Alan İcracılar: Prof. Seyhan Bulut (Flüt), Öğr. Gör. Devrim Öztürk (Viyolonsel), Alperen Beytut (Flüt), Can Cangür (Piyano), Türkan Derendeli (Soprano), Murat Çamlıtepe (Bas), Ahmed Berke Temiz (Gitar), Arda Burak Şallı (Gitar)
Konser programını görüntülemek için buraya tıklayınız.
OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Can Cangür, Konservatuvarımız Dr. Öğr. Üyesi Pınar Beşevli danışmanlığında hazırladığı "Gustav Mahler: Romantizm ile Modernizm Arasında Bir Köprü" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
25 Mart 2025 Salı günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Cangür, Besteci Gustav Mahler'in yaşadığı dönem içerisinde dünya, sosyolojik çevre, bestecilik anlayışı, orkestrasyonu, Mahler’e temel olan unsurlar ve Mahler’in klasik batı müziğine kattıklarına değindi.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisini görmek için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova ve öğrencileri tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir piyano konseri verildi.
6 Mart 2025 Perşembe günü OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü, Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, Prof. Olga Hasanova'nın açılış konuşması ile başladı.
Konserde Prof. Olga Hasanova ve piyano çalışmalarını Hasanova ile sürdüren Helen Kurt (Lisans 1), Aybüke Gültekin (Lisans 2), Beren Melis Menekşe (Lisans 2), Can Cangür (Yüksek Lisans), Beliz Moccia (Sanatta Yeterlik) icracı olarak yer aldı.
Konser Programı (Besteci - Eser - İcracı)
- L. van Beethoven - Für Elise (Helen Kurt)
- J. Hishaishi - "Yürüyen Şato" Filmi Tema Müziği: Dört El Piyano Uyarlaması (Prof. Olga Hasanova & Helen Kurt)
- Y. Tiersen - "Amelie" Film Müziği: Comptine D'un Autre Été, L'après-midi (Aybüke Gültekin)
- A. Gültekin - Bahar (Aybüke Gültekin)
- L. van Beethoven - 9. Senfoni: Dördüncü Bölüm için Solo Piyano Uyarlaması (Can Cangür)
- F. Schubert - La bemol minör Impromptu Op. 90, No. 4 (Beliz Moccia)
- F. Lizst - İkinci Macar Rapsodisi, Dört El Piyano Uyarlaması (Prof. Olga Hasanova & Beren Melis Menekşe)
Etkinliğin haber metni ve medya galerisini görmek için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gürel, Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nin daveti üzerine, 15 Ocak 2025 tarihinde bir "söyleşi, atölye ve mini dinleti" etkinliği gerçekleştirdi.
Etkinliğin haber metni ve video-fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.