Konservatuvarımız Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Lisans 2. Sınıf Öğrencisi Hazal Göksu Oğur tarafından "Piyanist ve Besteci Sergey Vasilyevich Rachmaninoff'un Müzik Tarihindeki Yeri ve Müzik Anlayışı" konulu bir sunum yapıldı.
27 Aralık 2024 Cuma günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen sunum, Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Beşevli'nin akademik danışmanlığında hazırlandı.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fülya Açıksöz ve Öğrencileri tarafından bir piyano dinletisi gerçekleştirildi.
26 Aralık 2024 Perşembe günü OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü, Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'ndaki etkinlikte, Doç. Dr. Fulya Açıksöz ve Öğrencileri, solo, dört el ve altı el piyano eserleri seslendirdiler.
Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münevver Şenduran yönetiminde, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı ve Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Öğrencileri tarafından bir konser verilecektir.
Tarih / Saat: 24 Aralık 2024, Salı / 15:30
Yer: OMÜ Kurupelit Kampüsü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi
Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fülya Açıksöz tarafından akademik danışmanlığında yürütülen "Açık Ders: Türkiye’de Popüler Müzik Kültürleri" etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi.
26 Kasım 2024 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yapılan etkinlik, Doç. Dr. Fulya Açıksöz'ün konuşmasıyla başladı. Açıksöz, konuşmasında etkinliğin MZJ411 kodlu "Türkiye'de Popüler Müzik Kültürleri" dersi kapsamında tasarlandığını ve ders kapsamında yapılacak öğrenci sunumların bir açık ders olacak şekilde paylaşılmak istendiğini belirtti. Etkinliğe Konservatuvarımız öğretim elemanları ve öğrencilerimiz izleyici olarak katıldı.
Etkinlikte Genel Müzikoloji Anabilim Dalı 4. Sınıf Öğrencilerinden Naz Kayserili "Aranjman", Onur Önder ise "Anadolu Pop / Rock" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, sunum konusu olan müzik türlerinin tarihsel kökenleri ve Türkiye'deki popüler müzik kültürü içindeki gelişimleri ile ilgili bilgiler aktardılar.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan Bulut (flüt), Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Lisans 2. Sınıf Öğrencisi Beren Melis Menekşe (piyano) ve OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Devrim Öztürk (viyolonsel) “Özümüz Türkülerimiz” başlıklı bir konser gerçekleştirdi.
23 Aralık 2024 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda icra edilen konserde ülkemizin farklı yörelerine ait Türk Halk Müziği eserlerinin çok sesli düzenlemeleri seslendirildi.
Etkinlikle ilgili haber ve fotoğraf/video galerisine ulaşmak için vuraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Gulshan Annaghiyeva, Azerbaycanlı Devlet Sanatçısı, Profesör, Piyanist ve Pedagog Elmira Safarova'nın (1934-1997) 90. doğum yılı şerefine düzenlenen bir konserde sahne aldı.
20 Aralık 2024 tarihinde Azerbaycan'ın Bakü şehrindeki Müslüm Maqomayev Azərbaycan Devlet Akademik Filarmoni Binası'nda gerçekleşen konserde Annaghiyeva, piyanistler Farhad Badalbeyli, Murad Adigozalzade, Nargiz Aliyarova ve Elnara Kabirli ile birlikte konserin solist kadrosunda yer aldı. Tüm solistlere, Fuad Ibrahimov yönetimindeki Azerbaycan Üzeyir Hacıbeyli Devlet Senfoni Orkestrası eşlik etti. Besteciler W. A. Mozart, J. Brahms, F. Chopin, ve S. Rachmaninoff'tan eserler seslendirilen konserde Annaghiyeva, Murat Adıgozalzade ile birlikte W. A. Mozart'ın "İki Piyano için Mi Bemol Majör Konçerto" (No. 10, K.365/316a) eserini icra etti.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf/video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova'nın Lisans ve Lisansüstü Piyano Sınıfı Öğrencileri tarafından bir konser icra edildi.
19 Aralık 2024 Perşembe günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Hasanova'nın piyano öğrencileri Helen Kurt (Lisans 1), Aybüke Gültekin (Lisans 2), Beren Melis Menekşe (Lisans 2), Can Cangür (Yüksek Lisans) ve Beliz Moccia (Sanatta Yeterlik), öğretim üyemiz yönetiminde sürdürdükleri çalışmalarını sergilediler. Etkinlik izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Konser Programı
Helen Kurt: Re Majör Sonatin Op. 36, No 6'dan 1. Bölüm (M. Clementi), Kumru (F. Say)
Aybüke Gültekin: Etüt Op. 76, No. 2 (J. Sibelius)
Beren Melis Menekşe: Piyano Konçerto K. 414 No. 12'den 1. Bölüm (W.A. Mozart)
Can Cangür: Scherzo Op. 31, No. 2 (F. Chopin)
Beliz Moccia: Piyano Sonatı D. 664, No. 13'ten 2. ve 3. Bölüm (F. Schubert), Bilder aus Osten Op. 66'dan üç parça (R. Schumann) (Beliz-Diego Moccia dört el düeti)
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf/video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan Bulut (flüt) ve Prof. Olga Hasanova (piyano) tarafından "Romantik Dönem Flüt ve Piyano Eserlerinden Seçmeler" başlıklı bir konser icra etti.
12 Aralık 2024 Perşembe günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'ndaki konserde Bulut ve Hasanova, Romantik Dönem müziğinden seçkin eserler sundular.
Konser Programı (Besteci - Eser):
- R. Drigo - Serenade
- P. I. Tchaikovsky - Aria des Lensky
- G. Enescu - Cantabile et Presto
- M. Sun - Küçük Bir Öykü
- F. Doppler - Macar Pastoral Fantezisi, Op. 26
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fülya Açıksöz tarafından akademik danışmanlığında yürütülen "Açık Ders: Türkiye’de Popüler Müzik Kültürleri" etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi.
26 Kasım 2024 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yapılan etkinlik, Doç. Dr. Fulya Açıksöz'ün konuşmasıyla başladı. Açıksöz, konuşmasında etkinliğin MZJ411 kodlu "Türkiye'de Popüler Müzik Kültürleri" dersi kapsamında tasarlandığını ve ders kapsamında yapılacak öğrenci sunumların bir açık ders olacak şekilde paylaşılmak istendiğini belirtti. Etkinliğe Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. Muzaffer Özgü Bulut başta olmak üzere Konservatuvarımız öğretim elemanları ve öğrencilerimiz izleyici olarak katıldı.
Etkinlikte Genel Müzikoloji Anabilim Dalı 4. Sınıf Öğrencilerinden Serhat Çohadar "Tango", Aleyna Vardağlı ise "Rock" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, sunum konusu olan müzik türlerinin tarihsel kökenleri ve Türkiye'deki popüler müzik kültürü içindeki gelişimleri ile ilgili bilgiler aktardılar.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Türk Müziği ve Müzikoloji Bölümü Öğretim Elemanları, Amasya Üniversitesi Güzel Sanatlar Müzik ve Kültür Kulübü'nün düzenlediği etkinlik kapsamında “Beş Saz, Bir Solist” temalı bir konser verdi.
9 Aralık 2024 tarihinde Amasya Üniversitesi Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik büyük beğeni topladı.
Öğretim elemanlarımız konser sonunda Amasya Üniversitesi Güzel Sanatlar Müzik ve Kültür Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Nail Demircioğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
İcra Heyeti:
- Prof. Dr. Serhat Yener (Ud)
- Doç. Dr. Emre Pınarbaşı (Ney)
- Doç. Dr. Fatma Münevver Şenduran (Solist)
- Öğr. Gör. Turgay Kerse (Kanun)
- Öğr. Gör. Abdullah Kadir Özaydın (Tanbur)
- Arş. Gör. Naci Parlar (Keman)
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü, 6 Aralık 2024 tarihinde düzenlediği “Kadın Bestekârlar Konseri” ile Şanlıurfa'nın kültürel dokusuna unutulmaz bir akşam armağan etti. Tarihi Reji Kilisesi’nin büyüleyici atmosferinde gerçekleşen konser, müzikseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Programda, Osmanlı’dan günümüze kadar Türk müziğinde önemli izler bırakmış kadın bestekârların eserleri başarıyla seslendirildi. Konservatuvarın usta sanatçıları ve genç yeteneklerinden
- Solist: Doç. Dr. F. Münevver Şenduran
- Ney: Doç. Dr. Emre Pınarbaşı
- Tanbur: Öğr. Gör. A. Kadir Özaydın
- Kanun: Öğr. Gör. Turgay Kerse
- Keman: Baturay Mutlu
bestekârların duygularını ve derinlikli melodilerini dinleyicilere ustalıkla aktardı.
Bu anlamlı gecede tarihi mekânın ruhu ve müziğin büyüsü birleşerek izleyenlere unutulmaz bir deneyim sundu. Şanlıurfa'nın kültür-sanat hayatında önemli bir yer tutan bu konser, Kadın Bestekârlar’a bir saygı duruşu olarak hafızalarda yer etti.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Konservatvuarımız Öğretim Elemanları ve Öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği'nin 1 Aralık 2024 tarihinde düzenlediği "Dünya Sakatlar Günü" etkinliği kapsamında verilen konserde sahne aldı. Etkinlik Samsun Müzesi'nde gerçekleşti.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan "Sanat ve Tıp" dersi kapsamında, Tıp Fakültesi Lisans 1. Sınıf Öğrencilerine yönelik olarak bir dinleti ve söyleşi gerçekleştirildi.
29 Kasım 2024 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova bir piyano dinletisi icra etti ve Tıp Fakültesi Öğrencileri ile müzik ve sağlık konuları üzerine bir söyleşide bulundu.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fülya Açıksöz tarafından akademik danışmanlığında yürütülen "Açık Ders: Türkiye’de Popüler Müzik Kültürleri" etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi.
26 Kasım 2024 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yapılan etkinlik, Doç. Dr. Fulya Açıksöz'ün konuşmasıyla başladı. Açıksöz, konuşmasında etkinliğin MZJ411 kodlu "Türkiye'de Popüler Müzik Kültürleri" dersi kapsamında tasarlandığını ve ders kapsamında yapılacak öğrenci sunumların bir açık ders olacak şekilde paylaşılmak istendiğini belirtti. Etkinliğe Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. Muzaffer Özgü Bulut başta olmak üzere Konservatuvarımız öğretim elemanları ve öğrencilerimiz izleyici olarak katıldı.
Etkinlikte Genel Müzikoloji Anabilim Dalı 4. Sınıf Öğrencilerinden Başak Kara "Kanto ve Operet", Hira Yazıcılar ise "Caz" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, sunum konusu olan müzik türlerinin tarihsel kökenleri ve Türkiye'deki popüler müzik kültürü içindeki gelişimleri ile ilgili bilgiler aktardılar.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan Bulut yönetiminde bir oda müziği konseri icra edildi.
18 Kasım 2024 günü OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü, Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekeleşen konserde icracı olarak Bulut'un lisans ve lisansüstü sınıfındaki öğrenciler, öğretim üyemiz gözetiminde hazırladıkları çalışmalarını sergilediler.
Konserin haber metni ve fotoğraf / video galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Öğretim Elemanları Doç. Dr. Fatma Münevver Şenduran (Solist), Doç. Dr. Emre Pınarbaşı (Ney), Öğr. Gör. Turgay Kerse (Kanun) ve Öğr. Gör. Abdullah Kadir Özaydın tarafından, "Ölümünün 64. Yılı Münasebetiyle Selahattin Pınar Anma Programı" icra edildi.
Etkinlik 27 Ekim 2024 tarihinde TRT trabzon radyosundan canlı olarak yayınlandı.
Konservatuvarımızda 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının ilk etkinliği gerçekleşti.
Nişantaşı Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Füsun Naz Altınel, Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova ile birlikte bir viyola - piyano resitali icra etti.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2024 yılında açılan sınavlar sonucunda, Ankara ve Sivas Devlet Türk Halk Müziği Koroları'nda Ses Sanatçısı olarak görev yapma hakkı kazanan öğrencilerimiz Emre Bilkay, Bahar Erdem ve Faruk Çetin tarafından Türk Halk Müziği Dinletisi gerçekleştirildi.
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Kurupelit Kampüsü), 18 Temmuz 2024 Perşembe güünü gerçekleşen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi başta olmak üzere, Konservatuarımız ve üniversitemizin diğer birimlerinden idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.
Haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız.
Üniversitemiz tarafından etkinlikle ilgili yapılan haberi görmek için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri, 16. Türkiye Gitar Buluşması'nda yer aldı.
6-9 Temmuz 2024 tarihinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (Ankara) bünyesinde gerçekleşen 16. Türkiye Gitar Buluşması, klasik gitarla profesyonel veya amatör olarak ilgilenen herkese açık olacak şekilde konserler, ustalık sınıfları, seminerler ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Organizasyonda ayrıca Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen enstrüman yapımcıları, ürettikleri el yapımı klasik gitarları katılımcıların beğenisine sundu.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğr. Gör. Arif Türker Gündoğdu, el yapımı olarak ürettiği klasik gitarları tüm buluşma süresince gitar fuarında sergiledi ve katılımcıların beğenisine sundu.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol, buluşmanın üçüncü gününde yer alan "Gitar Dersleri" etkinliğinde öğrenciler ile birebir çalışarak, katılımcılara çalıştıkları eserler ile ilgili kendi bilgi ve tecrübelerini aktardı.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Gitar Programı Öğrencilermiz ise yine buluşmanın üçüncü gününde yer alan "Gitar Dersleri" etkinliğine aktif olarak katılım gösterdiler. Öğrencilerimizden Ahmed Berke Temiz Arş. Gör. Onur Yılmaz (Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatvuarı), Arda Burak Şallı Öğr. Gör. Can Erdoğan (Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Hacer Kaplan ise Gitar Eğitmeni Ali Öztürk ile birebir çalışma fırsatı buldu.
Konservatuvarımız, Bestekâr Cinuçen Tanrıkorur'un ölümünün 24. yılı münasebetiyle bir anma konseri icra etti.
4 Temmuz 2024 tarihinde Atakum Belediyesi Ata Sahne'de icra edilen konserde, Tanrıkorur'a ait olan Kâr-ı Nâtık formundaki "Kâr-ı Nev Edâ" isimli eserin icrası gerçekleşti. Peygamber efendimizin yaşı ile sınırlandırılarak 63 makamda bestelenen Kâr-ı Nev Edâ eserinin icrası, üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Münevver Şenduran'ın sanat yönetmenliğinde hazırlandı.
Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Öğrencileri, 26 Haziran 2024 Çarşamba günü, bir konser icra ettiler.
Konserin başında bir konuşma yapan Doç. Dr. Fatma Münevver Şenduran, 2023-2024 Akademik Yılı süresince yürüttüğü "Bireysel Ses Eğitimi" çalışmalarının çıktısı olarak konseri düzenlediklerini belirtti.
Konserde Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Öğrencileri Rojbin Amil, Beyza Can, Bengisu Nisa Uçar, Hasan Destan Taşçı, Rabia Berk, Erdem Özyavuz ve Gizem Uzer koro ve solo olarak eser icrasında bulunurken, Doç. Dr. Fatma Münevver Şenduran kanun ve ses icrası ile öğrencilere eşlik etti.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gürel ve OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Geleneksel Türk Müziği Yüksek Lisans Programı Öğrencileri Ayşenur Kanat ile Pınar Gökçe Pambuk, 14 Haziran 2024 tarihinde dinletili bir sunum gerçekleştirdiler.
OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda yapılan etkinlikte, Doç. Dr. Murat Gürel kendisinin yaptığı transkripsiyon çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra, Tanburî Cemil Bey'in "Şedaraban Saz Semâisi" eserinin icrası ve transkripsiyonunu izleyenlere anlattı. Etkinlik boyunca Ayşenur Kanat bağlamada, Pınar Gökçe Pambuk ise kanunda Gürel'in yaptığı transkripsiyonu seslendirdiler.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Lisans 4. Sınıf Öğrencileri Büşra İnanç ve Emine Enzel Ocaklı, Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gürel danışmanlığında hazırladıkları "Bitirme Projesi" sunumlarını gerçekleştirdiler.
13 Haziran 2024 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Büşra İnanç tarafından "Sadi Işılay'ın Muhayyer Kürdî Saz Semâisi İcrâsının Transkripsiyonu ve Analizi", Emine Enzel Ocaklı tarafından ise "Cevdet Çağla'nın Kürdîlihicazkâr Saz Semâisi İcrâsının Transkripsiyonu ve Analizi" başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gülşen Annagiyeva Lisans 1. Sınıf Öğrencileri tarafından bir piyano dinletisi icra edildi.
12 Haziran 2024 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Annagiyeva'nın Lisans 1. Sınıf Öğrencileri Yusuf Eren Durmuş ve Hazal Göksu Oğur'un solo performanslarının yanı sıra, Annagiyeva ve Oğur tarafından 4 el piyano eserleri icrası da gerçekleşti.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Öğrencisi Devrim Öztürk, Konservatuvarımız Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz Yiğit ile birlikte bir resital icra etti.
11 Haziran 2024 Salı günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Öztürk çello, Yiğit ise piyano eşliğinde, viyolonsel repertuvarından önemli eserler icra ettiler.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gürel'in Keman Sınıfı Öğrencileri tarafından bir konser verildi.
7 Haziran 2024 Cuma günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Gürel'in keman sınıfı öğrencileri Büşra İnanç, Enis Öner, Emine Enzel Ocaklı, Melike Ekmekci ve Selin Gültekin, Geleneksel Türk Müziği repertuvarından farklı eserler seslendirdiler.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova Sınıfı Öğrencileri tarafından bir piyano konseri icra edildi.
6 Haziran 2024 Perşembe günü OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde Konservatuvarımız Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Öğrencisi Aybüke Gültekin'in yanı sıra, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Öğrencileri Latife Yelken (Yüksek Lisans) ve Beliz Moccia (Sanatta Yeterlik) icracı olarak solo piyano eserleri seslendirdiler. Konserin son bölümünde ise Beliz Moccia ve Samsun Devlet Opera ve Bale Piyano Sanatçısı Diego Moccia tarafından dört el piyano eser icrası gerçekleşti.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Fatih Akbulut, 5 Haziran 2024 tarihinde bir klasik gitar resitali icrasında bulundu.
OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen resitale Konservatuvarımız ve Üniversitemiz İdari - Akademik Personeli, Öğrenciler ve dışarıdan izleyiciler katıldı.
Akbulut resitalde Fernando Sor'dan "Op. 32 Altı Küçük Parça" ve Heitor Villa-Lobos'tan "Gitar için Beş Prelüd" eserlerini seslendirdi.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Akademik danışmanlığını Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Açıksöz’ün yürüttüğü OMÜ Müzikoloji Topluluğu tarafından, 4 Haziran 2024 tarihinde OMÜ Sahnesi’nde Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliğiyle “Tematik Anlatılı Dinleti Programı-2” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Topluluğun bu etkinlik serisinin ikincisi olan "Usuller ve Nağmeler" başlıklı etkinliğe Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarından Özge Altıntaş (solist), Serkan Varol (solist), Tülin Güven (solist), Metin Aksu (tanbur), Serkan Özbayram (kanun), Ahmet Abrur (viyolonsel), Mehmet Şevket Yetimoğlu (ud), Dilan Gönül (klasik kemençe) ve İskender Gezginci (ritim) konuk oldu. Moderatorlüğünü Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. M. Özgü Bulut’un yaptığı etkinliğin sonunda Doç. Dr. Fulya Açıksöz tarafından katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.
Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Seyhan Bulut ve Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol, Samsun Kültür Sanat ve Turizm Akademisi Derneği (KÜSAD) tarafından düzenlenen "Uluslararasılaşma ve Samsun Çalıştayı" kapsamında bir dinleti icrasında bulundular.
30 Mayıs 2024 tarihinde Samsun Müzesi'nde gerçekleşen etkinlikte Bulut ve Erol, flüt-gitar ikilisi olarak Joaquin Rodrigo'dan "Adela", Ernesto Cordero'dan "Callate Silencio Mio", Heitor Villa-Lobos'tan "Melodia Sentimental" ve Cihangir Cihangirov'dan "Çağırıram Gel" isimli eserleri seslendirdiler.
Dinleti sonunda öğretim elemanlarımıza, KÜSAD Başkanı ve OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Eker tarafından teşekkür belgeleri sunuldu.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Uluslararasılaşma ve Samsun Çalıştayı ile ilgili yapılan haberi görmek için buraya tıklayınız
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Gulshan Annaghiyeva, OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Cemal İnanç Karadeniz ile birlikte bir oda müziği konseri icra etti.
29 Mayıs 2024 Çarşamba Günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde Annaghiyeva piyanoda, Karadeniz ise obuada, Francis Poulenc'in "Sonata" (FP 185) ve Muammer Sun'un "Küçük Bir Öykü" eserlerini seslendirdiler.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Akademik danışmanlığını Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Açıksöz’ün yürüttüğü OMÜ Müzikoloji Topluluğu tarafından, 28 Mayıs 2024 tarihinde OMÜ Sahnesi’nde Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliğiyle “Tematik Anlatılı Dinleti Programı-1” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Topluluğun bu etkinlik serisinin ilki olan "Bahar Temalı Saz Eserleri ve Şarkılar" başlıklı etkinliğe Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarından Özge Altıntaş (solist), Serkan Varol (solist), Tülin Güven (solist), Metin Aksu (tanbur), Serkan Özbayram (kanun), Ahmet Abrur (viyolonsel), Dilan Gönül (klasik kemençe) ve İskender Gezginci (ritim) konuk oldu. Moderatorlüğünü Doç. Dr. Fulya Açıksöz'ün yaptığı etkinliğin sonunda katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.
Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Gitar Programı Öğrencileri, 24 Mayıs 2024 Cuma günü OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda klasik gitar konseri gerçekleştirdiler.
Konserde bir açılış konuşması yapan Prof. Fatih Akbulut, etkinliğin gitar programının ilk öğrencileri tarafından yapılan ilk konser olması sebebiyle büyük bir önem arz ettiğini vurguladı.
Konserde icracı olarak Gitar Programı Lisans 1. Sınıf Öğrencileri Ahmed Berke Temiz, Arda Burak Şallı, Hacer Kaplan, Helin Karabulut ve Mete Kıyak yer alırken, öğrenciler Prof. Fatih Akbulut gözetiminde yıl boyunca çalıştıkları solo ve oda müziği eserlerini seslendirdiler.
Konserin haber metni ve fotoğraf - video galerisi için buraya tıklayınız.
Akademik danışmanlığını Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Açıksöz’ün yürüttüğü OMÜ Müzikoloji Topluluğu tarafından, 21 Mayıs 2024 tarihinde OMÜ Sahnesi’nde Samsun Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Opera Tanıtım Günleri-6” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Topluluğun opera tanıtım günleri serisinin altıncısı olan etkinliğe Samsun Devlet Opera ve Balesi Sahne Arkası sanatçılarından Kıvılcım Ela Çırak (suflöz), Eray Demiral (kondüvit) ve Duygu Aslan (reji asistanı) konuk oldu. Moderatorlüğünü Doç. Dr. Fulya Açıksöz'ün yaptığı etkinliğin sonunda katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.
Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız
Akademik danışmanlığını Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Açıksöz’ün yürüttüğü OMÜ Müzikoloji Topluluğu tarafından, 14 Mayıs 2024 tarihinde OMÜ Sahnesi’nde Samsun Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Opera Tanıtım Günleri-5” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Topluluğun opera tanıtım günleri serisinin beşincisi olan etkinliğe Samsun Devlet Opera ve Balesi Üflemeli Çalgılar sanatçılarından Simge Jacquot (flüt), Rıza Özada (obua), Kayahan Karaca (klarnet), Burak Toygar Eşman (fagot), Sercem Meraklı (korno), Eser Arslantürk (trompet) ve Mert Ünal (trombon) konuk oldu. Moderatorlüğünü Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. M. Özgü Bulut’un yaptığı etkinliğin sonunda Doç. Dr. Fulya Açıksöz tarafından katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.
Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız
Akademik danışmanlığını Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Açıksöz’ün yürüttüğü OMÜ Müzikoloji Topluluğu tarafından, 7 Mayıs 2024 tarihinde OMÜ Sahnesi’ndeSamsun Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Opera Tanıtım Günleri-4” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Topluluğun opera tanıtım günleri serisinin dördüncüsü olan etkinliğe Samsun Devlet Opera ve Balesi Opera-Şan sanatçılarından Derya Belevi Ökmen (soprano), Didem Çelik (mezzo soprano), Gürkan Sezgin (tenor), Hasan Çelik (bariton), Berkcan Beniç (bas bariton) ve piyano eşlikte Diego Moccia konuk oldu. Moderatorlüğünü Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. M. Özgü Bulut’un yaptığı etkinliğin sonunda Doç. Dr. Fulya Açıksöz tarafından katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.
Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız
Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından düzenlenen “OMÜ Akademik ve İdari Personeli İçin Türk Halk Müziği Koro Çalışmaları" nın çıktısı olarak 29 Nisan 2024 Pazartesi günü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon'da "TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ" gerçekleştirildi.
Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü Öğr. Gör. Oğuz YILMAZ tarafından yönetilen konserde, üniversitemizin farklı birimlerinden gelen akademik ve idari personelin yanı sıra, konservatuvarımız öğrencileri de icracı olarak sahne aldılar.
Etkinliğin haber metni ve fotoğraf galerisine ulaşmak için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzik Bölümü Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı Lisans 1. Sınıf Öğrencisi Beren Melis Menekşe, 25 Nisan 2024 tarihinde, OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda bir piyano resitali icra etti.
Menekşe, çalışmalarını Öğretim Üyemiz Prof. Olga Hasanova ile sürdürmektedir.
Konser Programı (Besteci - Eser)
- J.S. Bach - Mi Majör Prelüd ve Füg No. 9, BWV 854
- R. Schumann - Papillons Op. 2
- F. Lizst - Macar Rapsodisi No. 6
Konsere ait fotoğraf ve video galerisi için buraya tıklayınız.
Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Öğrencileri, Öğretim Üyemiz Prof. Seyhan Bulut danışmanlığında hazırladıkları piyano eserlerini, 4 Nisan 2024 tarihinde OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda icra ettiler.
Akademik danışmanlığını Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Açıksöz’ün yürüttüğü OMÜ Müzikoloji Topluluğu tarafından, 2 Nisan 2024 tarihinde OMÜ Sahnesi’ndeSamsun Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Opera Tanıtım Günleri-3” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Topluluğun opera tanıtım günleri serisinin üçüncüsü olan etkinliğe Samsun Devlet Opera ve Balesi Vurmalı Çalgılar sanatçılarından Tanya Tarazan ve Aykut Köselerli konuk oldu. Moderatorlüğünü Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. M. Özgü Bulut’un yaptığı etkinliğin sonunda Doç. Dr. Fulya Açıksöz tarafından katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.
Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız
Akademik danışmanlığını Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Açıksöz’ün yürüttüğü OMÜ Müzikoloji Topluluğu tarafından, 26 Mart 2024 tarihinde OMÜ Sahnesi’nde Samsun Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Opera Tanıtım Günleri-2” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Topluluğun opera tanıtım günleri serisinin ikincisi olan etkinliğe Samsun Devlet Opera ve Balesi Yaylı Çalgılar sanatçılarından Zeynep Göküstün (Keman), Yusuf Tenşi (Keman), Damla Çakar (Viyola), Ozan Özdemir (Viyolonsel) ve Batuhan Sarıoğlu (Kontrbas) konuk oldu. Moderatorlüğünü Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. M. Özgü Bulut’un yaptığı etkinliğin sonunda Doç. Dr. Fulya Açıksöz tarafından katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.
Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız
Konservatuvarımız Öğretim Elemanları Doç. Dr. Emre Pınarbaşı, Öğr. Gör. Abdullah Kadir Özaydın, Öğr. Gör. Turgay Kerse ve Arş. Gör. Naci Parlar, 23 Mart 2024 tarihinde LÖSEV tarafından Samsun Yelken Kulübü'nde düzenlenen Ramazan Programı kapsamında katılımcılara müzik dinletisi sundular. Etkinlik sonunda LÖSEV tarafından Öğretim elemanlarımıza teşekkür belgesi takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.
Etkinliğe dair haber metni ve fotoğraf galerisini görmek için buraya tıklayınız.
Akademik danışmanlığını Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fulya Açıksöz’ün yürüttüğü OMÜ Müzikoloji Topluluğu tarafından, 19 Mart 2024 tarihinde OMÜ Sahnesi’nde “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Opera Tanıtım Günleri-1” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Topluluğun opera tanıtım günleri serisinin ilki olan etkinliğe Samsun Devlet Opera ve Balesi Arp sanatçısı Emel Coşkun ve Piyano sanatçısı Diego Moccia konuk oldu. Moderatorlüğünü Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Başkanı Prof. M. Özgü Bulut’un yaptığı etkinliğin sonunda Dr. Öğretim Üyesi Fulya Açiksöz tarafından katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.
Etkinlikle ilgili haber metni ve fotoğraf galerisi için buraya tıklayınız
Müzik Bölümümüz Öğretim Elemanları Prof. Seyhan Bulut ve Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü tarafından 6 Mart 2024 tarihinde düzenlenen I. Ulusal Gerontoloji Sempozyumu kapsamında bir flüt - gitar dinletisi icra etti. Dinletide Heitor Villa Lobos'un "Melodia Sentimental" ve "Modinha" ile Laurent Boutros'un "Amasia" isimli eserleri seslendirildi.
Bulut ve Erol'a dinleti sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Üniversitemiz tarafından, 23 Şubat 2024 tarihinde Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreni, düzenlendi.
OMÜ Kurupelit Kampüsü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) akademik aşama kaydeden farklı birimlerden akademisyenler, düzenlenen “Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreni” ile binişlerini (cübbe) giydi.
Törende Konservatuvarımız Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz Yiğit, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın’ın takdimiyle biniş giydi. Yiğit, hediyelerini Konservatuvarımız Müdürü Prof. Dr. Can Karahan'dan aldı.
Törende ayrıca Konservatuvarımız Müzik Bölümü Arş. Gör. Mustafa Çağatay Erol da klasik gitar resitali icrasında bulundu.
Resital Programı (Besteci - Eser)
- Sergio Assad - Farewell
- Çağdaş Üstüntaş - Karadeniz'in Yağmurları
- Erturğrul Bayraktar - Naz Barı
- Erturğrul Bayraktar - Süpürgesi Yoncadan
Üniversitemiz tarafından törenle ilgili yapılan haberi görmek için buraya tıklayınız.