2019 Yılında Düzenlenen Etkinlikler

19 Mayıs 1919 Kurtuluş Mücadelemizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında “19 Mayıs’tan Büyük Zafere” tematik konseri, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 20:00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müzikleri Ana Sanat Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Yener’in proje yönetici sorumlusu olarak görev aldığı “19 Mayıs’tan Büyük Zafer”e konseri OMÜ bünyesinde ilk defa sahnelenen ve geleneksel müziklerimiz tiyatral canlandırma, halk oyunları ve dönemi anlatan video fon eşliğinde sunulan etkinlikte, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyen ve konuk sanatçılar, öğrenciler, öğretim elemanları, Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosundan sanatçılar 100. Yılda OMÜ çatısı altında bir araya gelerek birlik ve bütünlük mesajını vermişlerdir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı lisans öğrencileri Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

Türk Halk Müziği Konserinde deyişler, semahlar, zeybek ve yöresel türküler seslendirildi. Çok sayıda öğrenci, akademik ve idari personel’in katıldığı konserde öğrenciler dinleyicilere keyifli ve duygulu anlar yaşattılar.

Bu güzel etkinlikte yer alan öğrencilerimizin isimleri

• Berkay KOCOCOĞLU - Mey

• Ersen ERSEN - Kaval

• Hicabi KARA - Bağlama

• Ozan BLÇIN - Bağlama

• Sıla Seran AKKIZ - Bağlama

• Serkan ZEVKİBOL - Ud/Cümbüş

• Serdar ŞİŞİK - Bas Gitar

• Yazgülü OLGUN - Kanun

• Cenk TORUN - Ritim

• Ezgi AYDINLIK - Solist/Korist

• Sinem BALCI - Solist/Korist

• Burak YÖNDEM - Solist/Korist

• Mehmet Akif UZUN - Solist/Korist

Sanat Danışmanı Öğretim Görevlisi Turgay KERSE

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarları ortaklığında düzenlenen “Klasik Türk Müziği Konseri”, dinleyicilere nostaljik bir akşam yaşattı.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsü’ndeki OMÜ Sahnesi’nde verilen konserde klasik Türk müziğinin sevilen eserleri icra edildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Banu Geboloğlu’nun solist olarak sahne aldığı konserde, OMÜ Devlet Konservatuvarından Dr. Öğr. Üyesi Emre Pınarbaşı (ney) ve OMÜ Devlet Konservatuvarı Arş. Gör. Naci Parlar (keman) görev alırken; Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden ise Dr. Öğr. Üyesi Gamze Köprülü ritim, Öğr. Gör. Aziz Destegül ud, Funda Keklik Kal kanun ve Ebubekir İnalkaç ritim performanslarıyla katılımcıların beğenisini kazandı.

Haberin devamı için tıklayınız.