19 Mayıs'tan Büyük Zafer'e

Yazar: eminersoz.yigit | Tarih: 21 Kasım 2019

19 Mayıs 1919 Kurtuluş Mücadelemizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında “19 Mayıs’tan Büyük Zafere” tematik konseri, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 20:00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müzikleri Ana Sanat Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Yener’in proje yönetici sorumlusu olarak görev aldığı “19 Mayıs’tan Büyük Zafer”e konseri OMÜ bünyesinde ilk defa sahnelenen ve geleneksel müziklerimiz tiyatral canlandırma, halk oyunları ve dönemi anlatan video fon eşliğinde sunulan etkinlikte, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyen ve konuk sanatçılar, öğrenciler, öğretim elemanları, Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosundan sanatçılar 100. Yılda OMÜ çatısı altında bir araya gelerek birlik ve bütünlük mesajını vermişlerdir.