OMÜ Dereceye Giren Öğrencilerini Taçlandırdı

Author: eminersoz.yigit | Date: November 12, 2020

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) başarılarıyla ön plana çıkan, dereceye giren öğrenciler mezuniyet töreni Öğrenci Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleşti.

Törene; Vali vekili Hasan Öztürk, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, fakülte dekanları, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, meslek yüksekokulları müdürleri, akademisyenler, aileler, fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dereceye giren öğrencileri temsilen konuşan Tıp Fakültesi birincisi Samet Çetin “Hekimlik demek, uykusuz geceler, yemek yemeye vaktinizin olmaması, kendinizi bir anda kaosun ortasında bulabilmeniz, hastanenin eviniz olması, yorucu nöbetler demek. Ama bütün bunlara değen; tedavi ettiğiniz, ağrısını dindirdiğiniz hastalarınızın size minnettar olması, gözlerindeki en içten gülümsemesiyle size teşekkür etmesidir. Yaptığı işten bu kadar güzel ve değerli bir karşılık alan başka meslek yoktur sanırım. Biliyorum ki hayat bizler için hiçbir zaman kolaylaşmayacak, sadece buna alışacağız. En başta bu süreçte yanımda olan, beni destekleyen aileme ve tecrübe, bilgi ve birikimleri ile beni ve meslektaşlarımı mesleki bilgiler ile donatan hocalarıma teşekkürlerimi sunarım. Eğitim- araştırma, bilgi ve teknoloji üretme, proje geliştirme çıtasını her geçen gün yükselten ve önemli çalışmalara imza atan Üniversiteme müteşekkirim. Mezuniyetimizin;19 Mayıs 1919’un 100 yılında Millî Mücadele ateşinin yakıldığı Samsun’da ve bu büyük tarihsel mirası, adında hakkıyla taşıyan ve mezunu olmaktan gurur duyduğum Ondokuz Mayıs Üniversitesinde tecelli etmesi bizler için ayrıca gurur kaynağı olmuştur.” şeklinde konuştu.

Haberin devamı için tıklayınız